207 Spider Cup

Frederik Vodder: Pokaler i Frankrig!

28/04/12

Det har været en perfekt 2012 sæsonstart for det danske racertalent, 16-årige Frederik Vodder. Jet Black Racings juniorkører deltager i år i den danske Peugeot Spider Cup, men allerede nu er de første pokaler hjemme, efter en flot debut i Frankrig.

Teamet valgte at deltage i tre afdelinger af den franske Spider Cup serie, i stedet for træning på de danske baner, for at give Frederik løbserfaring i den åbne Spider racer. Og Jet Black Racing kan med rette glæde sig over, at den unge juniorkører lever op til teamets høje forventninger.

Frederik Vodder på Magny-Cours Grid

Den første afdeling blev kørt den 31. marts, på Formel 1-banen Magny-Cours. Teamet ankom til banen uden den store erfaring med Spideren, men fik i løbet af de første træningspas styr på den åbne racers set-up, og Frederik var allerede fjerdehurtigst i det rutinerede felt.

Kvalifikationen forud for weekendens to løb på Magny-Cours, var endnu en helt ny udfordring. Det primære mål var at Frederik kunne få kilometer i raceren, fremfor en startplacering forrest på gridden. I de to hektiske kvalifikationer blev han placeret på henholdsvis sjette- og syvende startrude.

”Første heat var en stor oplevelse,” udtaler Frederik. ”Banen er meget større og hurtigere end vi er vant til i Danmark, og Spideren er jo en rigtig sjov bil på sådan en bane!”

I Heat 1 sluttede Frederik på en sjetteplads, og i Heat 2 blev det til en sikker femteplads, ud af i alt femten deltagere.

Magny-Cours
(Foto: Peugeot Sport)

”Vi lærte rigtig meget på Magny-Cours,” fortæller teamchef Karsten Vodder. ”Og vi brugte dagene mellem første og anden afdeling, til at justere bilen til Frederiks kørestil.” Anden afdeling blev kørt på Nogaro banen i Sydfrankrig den 22. april, og på trods af en placering tæt på den spanske grænse var det regn og ikke sol, som prægede weekenden.

De nye udfordringer med det fugtige, franske forårsvejr, så dog ikke ud til at være det store problem. I dagens første kvalifikation kunne den 16-årige kører placere Jet Black Racing Spideren som femtehurtigst, og i den anden kvalifikation forbedrede han sig til en imponerende fjerdeplads, trods de vanskelige forhold.

Heat 1 blev kørt i silende regnvejr, hvilket betød at det skulle blive Frederiks første løb i Spideren på regnvejrsdæk. Det viste sig dog hurtigt, at være til den unge danskers fordel.

Han formåede, som en af de eneste, at køre et fejlfrit heat i et felt af mere rutinerede kørere, hvilket gjorde at han fik sin første andenplads. Og dermed teamets første podieplacering i Spider Cup!

Det skulle dog ikke blive den eneste, for da Heat 2 gik i gang på Nogaro, stod alle 12 Spidere på slicks, og efter en omgang begyndte det at regne. Frederik kørte igen et fejlfrit løb, holdt hovedet koldt på den våde asfalt, og kunne indkassere en flot tredieplads og endnu en pokal.

”Kort inde i heat 2, får en af de førende problemer i regnen, og han falder tilbage. Men i løbet at de 30 minutter heatet varer, kører han sig op til mig igen, og på sidste omgang, presser han mig meget. Da vi kører over målstregen, er vi adskilt af 0,138 sekund. Det var et af de hårdeste løb jeg har kørt, men jeg er rigtig glad for at komme fra Nogaro med 2 podie-placeringer”, slutter Frederik.

Frederik Vodder på podiet på Nogaro

Næste løb er også i den franske Spider Cup. Løbet køres på Val de Vienne banen den 5. maj.

”Vi fik desværre ikke så meget erfaring med slicks på Nogaro, men til gengæld meget med regnvejrsdæk. Nu skal vi gøre bilen klar til næste løb, som er allerede om to uger,” siger Karsten Vodder. ”Og alt i alt har Frederik fået uvurderlig løbserfaring med de franske løb, så vi vil helt sikkert gå efter podieplacering til hver afdeling af den danske Spider Cup, og være med i kampen om det samlede klassement”