Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

HKH Prins Joachim deltager i Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

28/04/12 

CRAADen royale racerkører starter i sin Ford Cortina, når løbet køres 22.-24. juni
Årets udgave af Classic Race Aarhus får royal deltagelse. Hans Kongelige Højhed, Prins Joachim, har sammen med sine to teamkammerater fra Cortina Racing, Oscar Davidsen Siesbye og Martin Berner, tilmeldt sig løbet, der foregår på gadebanen rundt om Mindeparken den 22.-24. juni.
 

Trioen har deltaget i begge de to foregående udgaver af Classic Race Aarhus i den såkaldte 1965-klasse for standardvogne fra 1965 og tidligere. Her har specielt HKH Prins Joachim været med til at sætte sit præg på begivenhederne.


Marc Perera, HKH Prins Joachim og Flemming Knudsen ved 2010-udgaven af Classic Race Aarhus
(Foto: Mogens Olofsen)

I premiereudgaven af Classic Race Aarhus blev det til en tredje- og en førsteplads i de to løb, men sidste år var den royale racerkører uheldig, da en kølerslange sprang i det første løb. Men i det andet løb viste han derimod sin klasse, da han fra en startposition som nummer 20 og absolut sidst kørte sig frem til en syvendeplads ved det ternede flag.

HKH Prins Joachim har tilbragt megen tid på Marselisborg Slot, der er en af de nærmeste naboer til de veje, hvor Classic Race Aarhus afvikles, men tanken om et race omkring Mindeparken havde aldrig faldet ham ind.

”Det havde jeg ikke, men da de første planer blev vist mig, tænkte jeg, at dette her er fantastisk,” siger Hans Kongelige Højhed, der hele fire gange har vundet Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for historiske biler fra 1965 og tidligere.

Specielt er der to elementer af banen, som Ford Cortina-køreren glæder sig over.


HKH Prins Joachim passerer her sit favoritsving på banen, højresvinget fra Carl Nielsens Vej og ind på Strandvejen
(Foto: Mogens Olofsen)

”Bedste passage på banen er, når man kører ned ad Carl Nielsens Vej for fuldt drøn. Vejen bliver snævrere, træerne bliver lavere, og man føler, man kører inde i en tunnel. Det er helt ubeskriveligt,” siger Prins Joachim, der også har et favoritsving.

”Bedste sving på banen er, når man forlader Carl Nielsens Vej og går ned på Strandvejen. Man i virkeligheden kan tage det sving langt tidligere, end man tror, og så er der masser af plads til at køre sidelæns.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  • Martin Berner
  • Oscar Davidsen Siesbye
  •