Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nissan DeltaWing testet på Snetterton

Le Mans 
20/04/12 

Le MansDen kontroversielle og meget eksperimenterende racerbil, Nissan DeltaWing startede sin europæiske del af den planlagte test på Snetterton. Det var skotske Marino Franchitti og tyske Michael Krumm der testede på den meget regnvåde bane. Bilen er monteret med en 1.6-liter Nissan DIG-T turbo - og med det meget specielle design og de meget specielle Michelin dæk var det en prøvelse for de to at styre bilen denne dag.
 

Testen er forberedelse til 24 timers løbet på Le Mans hvor denne bil får den 56. plads i feltet, og den deltager dermed ikke i konkurrencen, men det giver stadig god mening at bilen deltager som den eksperimenterende racerbil.

Teamet har stadig meget at lære om bilen og det har være meget værdifuldt for teamet at køre med bilen i regnvejr, for at se hvordan den reagerer på en våd bane.

Det var Franchitti der kørte det meste af formiddagen hvor forholdende svingede fra en let fugtig bane og over til meget våd.
Efter middag var det Michael Krumm der kravlede ned i bilen og han kunne køre på en mere tør bane.

Nissan DeltaWing evaluerer nu deres testdata, og allerede i næste uge går det løs med test igen, hvor der er sat to dage af på en endnu ukendt racerbane.


DeltaWing kunne også opleves på en demonstrationsomgang ved Sebring 12H løbet i marts måned.
(Foto: Motorsporten.dk)
Vejgaard

Læs mere om:
  • Marino Franchitti
  • Michael Krumm
  • Snetterton
  • 17/06/12 - Le Mans - Le Mans
  •