Syver Race Cup

Danmark fører

01/08/02

Som bekendt havde SyverRace Klubben inviteret deres norske søsterklub, Locost, til at deltage i deres arrangement på Ring Knutstorp d. 6. juli. På grund af ændrede interne løbsplaner i Norge deltog der dog kun 5 norske biler.

Dette forhindrede dog ikke, at dette løb der er det første af 2 afdelinger i en dansk/norsk landskamp med SyverBilerne, i at blive en succes.
Den Norske Locost Klub v. Rune Næss havde til formålet udlovet en pokal, der går til den klub/land, der opnår det bedste samlede resultat i de 2 afdelinger (4 løb).

Løbene blev afviklet i et noget vådt føre, der påvirkede placeringerne en del.

Første afdeling på Knutstorp gav føgende resultat:

1. heat:
Første heat sluttede med Jan Kalmar på en en suveræn 1. plads, fulgt af Nikolaj Johansen og Bent Tronhjem på de efterfølgende pladser.
Bedste norske kører var Roar Toverud som kom ind på en 4. plads.

2. heat:
I andet heat kom ud med samme vinder. Jan Kalmar besatte igen første pladsen fulgt af de norske kørere, Kjetil B. Berntsen og Roar Toverud, på de to efterfølgende podiepladser.
På de næste pladser kom Carsten Fruergaard på 4. pladsen og Henrik Bollerslev på 5. pladsen.
I den danske pointstilling blev dette således til en 2. og en 3. plads.

Ialt47Ialt31

Den samlede stilling er nu den at Danmark har 106 point og Norge har 45 point.
Selv om Danmark altså indtil videre har en komfortabel føring, kan efterårets løb vende op og ned på tingene, så intet er afgjort indtil videre.

Efter 4 afdelinger føres Cup'en af Henrik Bollerslev med 96 point, fulgt af Nikolaj Johansen med 95 point og Bent Tronhjem med 93 point.

Den anden afdeling afvikles i september d.a. på Våler i Norge, hvor den danske SyverCup også afvikler en afdeling af mesterskabet.