Superbike - DK

Steven Tirsgaard vandt 1. afdeling

18/04/12

- af DM Super Bike på Slovakiaring
Martin Speed of Light`s 2 kørere Steven Tirsgaard og Simon Tirsgaard deltog i 1. afdeling af DM Super Bike den 15. april på Slovakiaring ved Bratislava på deres Honda Fireblade. Steven Tirsgaard vandt løbet, mens Simon indtog 5. pladsen.

Steven havde pole til løbet og Simon startede fra 3. pladsen. Steven fik en rigtig god start og var bare kørt, mens Simon faldt lidt ned i feltet, men fik sig kæmpet op til 2. pladsen, men efter 3 omgange af løbet på 7 omgange mistede Simon venstre fodhviler i venstre side, hvilket resulterede i, at han måtte løfte sit ben gennem resten af løbet, men som omtalt kørte han dog en 5. plads hjem. Inden uheldet kørte han dog 2. bedste tid med 2:08,957 kun overgået af Steven 2:08.914 ingen andre kørte tider under 2:10.00.

Steven Tirsgaard øverst på podiet

Det var en skuffet Simon, der sammen med Søren Bille som hjælper alle dagene havde præsteret supertider, og så netop under løbet skulle denne defekt fratage Simon en podieplads.

Steven kørte sit eget løb, og blev ikke på noget tidspunkt presset, men alligevel kørte han rene 2:08 og 2:09 tider gennem hele løbet. Jannusz Oskaldowicz, Polen, indtog 2. pladsen og Ulrik Nielsen placeringen som nr. 3.

Der var dog en presset Steven Tirsgaard inden afgangen til Slovakiaring onsdag, idet han skulle have flyttet elektronik over på Hondaen, men med stor hjælp fra Mads lykkedes det tirsdag aften/nat at få raceren klar. Der skal lyde en stor tak fra teamet til Mads for den store hjælp.

Vi havde fuld support fra forhandleren af affjedringssystem K-Tech ved AH-Racing Anders Hoff, og i den forbindelse havde vi assistance fra ejeren af K-Tech Chris Tayler og teknikeren Bill Waddington fra England. Teamet er meget begejstret for vores nye K-Tech affjedringssystem og supporten de 4 dage på Slovakiaring, hvor der blev flyttet grænser.

Anders Hoff samt Chris og Bill havde overskud til også at hjælpe mange andre kørere på Slovakiaring med hensyn til opsætning og indstilling af deres racere.

Pludselig søndag morgen inden løbet om eftermiddagen fik Steven tekniske problemer med bensinindsprøjtningen på sin racer, men ved en koncentreret indsat af Jacob Filtenborg og Anders Hoff fandt de fejlen, der blev rettet og raceren klar til stor lettelse for Steven. Her så vi virkelig, at det er uvurderlig med gode hjælpere omkring kørerne.

Nu ser vi frem til næste afdeling af DM på Padborg Park den 5. og 6. maj.