Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Camaro Cup

Mikkel Mac til Fukamuni Racing

Camaro Cup 
17/04/12 

Fukamuni Racing stiller med stærkeste holdopstilling, når starten går til det første danske mesterskab den 26 og 27 maj på Jyllands Ringen i Danish Thundersport Championship DTC, med de nye Chevrolet Camaro biler. Da man for sæsonen 2012 har tegnet ny aftale med ungdomstalentet Mikkel Mac og Jan Magnussen fortsætter sin aftale med Fukamuni Racing fra 2011, for hele DTC sæsonen 2012.
 

Mikkel Mac har trods sin unge alder på 19 år allerede stor erfaring i international motorsport med en samlet anden plads i Formel Renault i NEZ mesterskabet i 2010 og 18 starter i Formel 2 i 2011 med flere topplaceringer. Derfor er det også med stor tilfredshed for Fukamuni Racing, der siden debuten i 2008 med Kevin Magnussen i den danske Formel Ford serie, at Mikkel Mac i et tæt samarbejde med sine personlige sponsor fra især selskabet raaco, der producere praktiske løsninger til at organisere og opbevare selv store mængder småting, værktøj og tilbehør, samt færgeselskabet Scandlines, at det økonomiske fundament nu er på plads til at gennemføre alle løb i DTC og udvalgte løb i STCC.


(Foto: Anders Hviid)
Mikkel Mac passer perfekt ind i vores ambition om at give unge danske talenter muligheden for at komme videre med deres motorsports karriere og det faktum at vi kan tilbyde Mikkel Mac at komme i samme team med danmarks bedste motorsportskører Jan Magnussen, vil både kunne give Mikkel Mac en god lærermester og en perfekt platform for hans videre karriere i såvel dansk som international motorsport.

Mikkel Mac skal nu til at vende sig til at køre en venstrestyret racerbil, da han i hele sin karriere kun har siddet i en racerbil hvor rattet sad i midten, ligesom at en Camaro racer vejer noget mere end de Go Kart og Formel biler han har kørt indtil nu. Derfor ligger Fukamuni Racing også ud med en test på Ring Knutstorp mandag den 23 april, samt at vi vil være til start i den svenske serie til de 2 første løb på Mantorp Park og Ring Knutstorp i maj måned fortæller Teamejer Søren Jensen.

En Camaro racer er en rørrammebil med et glasfiber karosseri, der vejer ca. 1.200 kg i alt og har en V8 smallblock motor på 5.7 liter med ca. 440 HK og et moment på over 600 NM, der køre på bioethanol E85. Camaro bilerne har kørt som klasse siden 1973 i Sverige og med introduktionen af den ny generation 5 af den legandariske Chevrolet Camaro bil, er serien siden 2010 blevet den største klasse i Norden på kun få år.

Således er der solgt mere end 60 Camaro biler, der kommer til start i Norge, Sverige, Finland og Danmark, der fælles for dem alle, introducere klassen, som den ny kongeklasse i de respektive skandinaviske lande, hvor vi i Danmark forventer ca. 14 biler til start til åbningsløbet på Jyllands Ringen, der udover vores egen Jan Magnussen og ungdomstalentet Mikkel Mac også vil være repræsenteret ved kører som Casper Elgaard og John Nielsen.


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/05/12 - Jyllandsringen - DTC - DM
  •