Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Danmarksmester skifter til OK Legend Car Cuppen

Legends Car Cup 
17/04/12 

Legends Car CupLasse Rolighed går ned i skala, men op i konkurrence i Danmarks sjoveste klasse. OK Legend Car Cuppen har i de seneste år været Danmarks hurtigst voksende klasse på de danske asfaltbaner. Klassen har tiltrukket mange nye udøvere til bilsporten, men på det seneste er også en række stærke profiler kommet til. Jason Watt, Herlev, er således med blandt de startende i år, men nu har en Danmarksmester også meldt sin ankomst. Det er Lasse Rolighed, Århus, der sidste år tog DM-guldet i Yokohama 2000 Cuppen.
 

”Deltagelsen i gruppe N var jo dalende, så der skulle ske noget nyt. I Legend Car-klassen er der mange flere at køre imod, og så er den klasse for opadgående. Den er sjov for publikum at kikke på, og så synes sponsorerne også, den er interessant, så det er baggrunden for mit valg,” siger Lasse Rolighed.


Lasse Rolighed har skiftet sin DM-vindende Peugeot ud med en langt mindre Legend Car
(Foto: Morten Alstrup)

Århusianeren har de seneste år siddet bag rattet af en Peugeot 307 med forhjulstræk, men nu skal han klemme sin krop ned i en Legend Car-racer, der er en fem ottendedeles kopi af de bilmodeller, Ford og Chevrolet producerede i trediverne. Foreløbig er det blevet til to testdage med bilen.

”Der er meget, man skal vænne sig til,” indrømmer Lasse Rolighed. ”Baghjulstrækket skal jeg vænne mig til, og så skal jeg vænne mig til, at den ikke rigtigt kan styre eller bremse. Det er der, de største udfordringer er i forhold til min gamle bil, men så skal jeg selvfølgelig også lære en ny bil at kende rent opsætningsmæssigt. Der er masser at stille på, men det gode er, at det er nemt at komme til i forhold til det, vi har været vant til.”

OK Legend Car Cuppen skydes i gang med Padborg Open på Padborg Park i den anden weekend af maj, og her ventes et felt på hen ved 30 startende i de tre løb, der skal køres.

”Jeg tror, at konkurrencen bliver god og hård. Der er nogle gode kørere med som Jason Watt, og det skal blive spændende at se, hvad han kan,” siger Lasse Rolighed. ”Jeg håber, at jeg i min første sæson kan være med i top 5. I hvert fald hen ad sæsonen, og det er målet for i år.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Lasse Rolighed Petersen
  •