Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen involveret i to timers gadekampe

ALMS 
16/04/12 

American Le Mans SeriesDet blev til to timers intense gadekampe, da Jan Magnussen og hans spanske holdkammerat Antonie Garcia kørte deres Corvette C6.R til en fjerdeplads i anden afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie. På gadebanen i Long Beach startede Garcia fra anden startposition, men allerede på første omgang blev han – uden skyld - involveret i et harmonikasammenstød, da et par prototyper stødte sammen foran ham og GT feltet.
 

Det betød, at fronten på bilen blev trykket ind og motorhjelmen faldt af, samtidig med at bilen også blev ramt hårdt bagi. Bilens aerodynamik samt bagvingen og bagerste diffuser blev ødelagt og derfra var bilen en stor håndfuld at arbejde med.


(Foto: Richard Prince)

Da Jan Magnussen kom i bilen med omkring en time tilbage af løbet, var han lige ved at bringe sig i front af løbet, men han kunne ikke komme ud af pitten hurtigt nok, da Corvette teamets anden bil holdt foran i den snævre pitboks. Han kom dog ud på tredjepladsen, hvorfra flere intense kampe fulgte. Først i duel med Porsche, derefter Ferrari. Derefter fulgte en lang duel med BMW om andenpladsen, hvor de to biler flere gange var side om side på den snævre bane, der var omgivet af betonmure. Flere gange var Jan Magnussen dog uheldig, at en prototype fik kilet sig imellem de to og da dækkene til sidste var ødelagt grundet den manglende aerodynamik på fronten, faldt han bagud og blev til sidste presset hårdt bagfra af Ferrari, der til sidst smuttede forbi efter flere tætte dueller.

”Bilen var noget af en håndfuld, men vi kæmpede til det sidste” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Da jeg kom i bilen og havde friske dæk, kunne jeg følge med, men jeg blev flere gange fanget i trafikken. Det var svært at få dækkene til at holde længe, da vi manglede aerodynamikken, men de holdt alligevel længere end forventet. Min kamp med BMW’en kostede dog for meget og til sidst havde jeg intet greb og så var det bare at forsvare så godt jeg kunne. Jeg er sikker på, at vi havde haft en rigtig god chance for sejr, hvis bilen ikke havde været skadet”.

Jan Magnussen tager nu til Danmark, hvor han i næste weekend, den 21-22. april, igen skal køre ræs i gaderne. Denne gang bliver det i forbindelse med Den Internationale Racing Festival ved Carlsberg, hvor de danske racerstjerner samler ind til Røde Kors ved at give omgange i hurtige sportsvogne på de afspærrede veje i Valby. Jan Magnussen har i den forbindelse fået en Corvette ZR1 til landet.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 14/04/12 - Long Beach - ALMS
  •