Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Marrakech - strafvægt

WTCC 
10/04/12 

Med tilbagekomsten til gadeløbet i Marrakech, bliver indførslen af strafvægt igen aktuel. Reglerne foreskriver at strafvægten udregnes efter de to seneste løb, og de er overstået.
Ikke uventet er det Chevrolet Cruze kørerne der skal slæbe rundt på den største vægt, hvorimod de andre med enkelte undtagelser slipper lettere.
 

Strafvægten udregnes udfra de bedste omgangstider sat af to biler af hvert mærke. Det er sådan at man tager hurtigste omgangstid fra kvalifikationen plus de to hurtigste omgangstider fra hvert af de to løb i hver afdeling og udregner et gennemsnit. Stadig målt på de hurtigste biler fra hvert bilmærke.


Cruze bilerne bliver tungere i Marrakech
(Foto: Chevrolet)

Nu er de første to løbsweekender i henholdsvis Italien og Spanien afviklet og WTCC organisationen er kommet til følgende resultat:

+ 40 kg. Chevrolet Cruze 1,6 T
+ 30 kg. SEAT León WTCC
+ 20 kg. BMW 320 TC
+/- 0 kg. SEAT León 1,6T
- 20 kg. Ford Focus S2000

SEAT León 1,6T vil først få strafvægt i fjerde løbsweekend eftersom at bilen med denne specifikke motor først deltager for anden gang i denne sæson.

Dons

Læs mere om:
  • Marrakech (gadeløb)
  • 15/04/12 - Marrakech (gadeløb) - WTCC - FIA VM
  •