Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Ny Swift til start i 1600 Challenge

Yokohama
1600 Challenge 

09/04/12 
Yokohama

Når sæson 2012 går i gang vil Tommy Nygaard være at finde i 1600 Challenge. Teamet fra Ikast har henover vinteren bygget en ny 2012-model Suzuki Swift 1600 Sport op til deltagelse i 1600 Challenge. Tommy vandt i 2011 Suzuki Swift Cup med den gamle model Swift.
Den hurtige midtjyde har tidligere deltaget 2 sæsoner i Citröen Saxo Cup og en årrække i Formel Ford med mesterskabsguld og topplaceringer i begge klasser.
 

Han er dog ikke helt ny i 1600 Challenge-sammenhæng. Tommy vandt i 2010 sølv i klassen og som han siger "man kan ikke slutte af med sølv, så der var noget der ikke blev gjort helt færdig i den klasse".


(Foto: Helle Nygaard)

Præsentationen af den nye Suzuki Swift Sport i Danmark kunne ikke være mere belejlig. Bilmodellen blev præsenteret på bilmessen i Herning sidst i oktober måned og med sine overlegne data i sin klasse, var der ikke tvivl - dette kunne blive en rigtig spændende banebil. Sidst i november startede opbygningen og bilen har netop rullet sine første test-kilometer. De første testkørsler viser, at bilen er markant anderledes end den tidligere model. Bilen er fra standard optimeret på så mange punkter, at dette også kommer til udtryk på racerbanen.


(Foto: Helle Nygaard)

1600 Challenge tæller allerede nu mere end 35 biler til start og det tegner til en sæson, som bliver mere hård og spændende end nogensinde. Der er mange nybyggede biler i flere forskellige fabrikater og mange dygtige kørere til start. Blandt de ca. 35 startende biler i klassen kan der tælles hele 10 Suzuki-modeller. En spændende udvikling, at Suzuki efterhånden viser sig så markant i banesporten og specielt i den ellers meget fransk-prægede 1600-klasse.

Næste aktivitet for den nye Swift 1600 bliver på Padborg Park den 14. april - her skal bilen testes i race-mode i forbindelse med et klubløb arrangeret af Motorsport Sønderjylland.

Mesterskabssæsonen starter på Ring Djursland den 19.-20. maj og her vil Tommy og den nye Swift være klar fra start.


Et smukt syn af Tommy Nygaards nye Suzuki Swift 1600 SPORT
(Foto: Helle Nygaard)

Suzuki/Castrol banesport


Læs mere om:
  • Tommy Nygaard
  • Suzuki/Castrol Banesport
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: