Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - Int.

Fransk forår

207 Spider Cup
Int. 

04/04/12 

Man skulle tro at det var en aprilsnar, da 17 årige Rasmus Wendelboe vandt weekendens Peugeot Spider Cup finaleløb på franske Magny-Cours. Efter et par intense frie træninger fredag og lørdag formiddag, fremgik det at Rasmus Wendelboe havde både fart og potentiale til at være i den pæne ende af feltet. Rasmus satte hurtigste tid i første træning, men det blev til en top 3-placeringen i anden frie træning.
 

Første kvalifikation endte med en startplacering som nummer 3 og efter en spændende og yderst medrivende heat 1 lykkedes det for en hårdtkæmpende Rasmus Wendelboe at holde sin startplacering til målstregen, hvor en euforisk racerkører kunne modtage en velfortjent hyldest.

I øvrigt Rasmus første podiet på udenlandsk grund. Men det skulle vise sig, at det ikke var weekendens sidste.

Efter første heat konstateret teamet at der manglede fart til de to forreste i sektor 1. Rasmus, vores dækmand Thomas Müller og Jesper Lund fra Tech Solution, tog derfor en beslutningen, om at satse på et noget utraditionelt og anderledes dæktryk til søndagens anden kvalifikation og heat. En satsning der virkede, Rasmus satte anden hurtigste kvalifikationstid og teamets satsningen viste fra starten resultat.

I en spændende finale fik Rasmus en super start, og fulgte tæt efter manden på pole. Efter tumult mellem start nummer 3 og 4 fik de to forreste skabt et hul, der på første omgang var på hele 7 sekunder. Og allerede på anden omgang så Rasmus sit snit til at komme forbi den førende og herefter udbyggede han hurtigt et flot forspring. Mod slutningen af løbet satsede Rasmus på det sikre, men føringen blev aldrig sat over styr.

Afstanden var nu nede på 1,9 sekund med 2 omgange igen, og da Rasmus pludselig igen satte nogle fantastiske tider på de sidste to omgange , kunne han i bakspejlet se de halsene franske ulve komme over stregen 2,2 sekund efter sig, og med et wuhuuuuuuu over radioen, konstatere at han er den første Dansker øverst på podiet i den franske Peugeot Spider Cup.

En ganske flot og enestående præstation af den unge dansker. At vinde på Magny-Cours første gang banens asfalt betvinges er en perfekt optakt til den danske Peugeot Spider Cup, hvor Rasmus Wendelboe i 2012 stiller efter at vinde mesterskabet efter en flot andenplads i den samlede stilling sidste år.

Wendelboe


Læs mere om:
  • Rasmus Wendelboe
  • Magny-Cours
  •