Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Special Saloon Car

Siepmanns travle dage

Special Saloon 
04/04/12 

2. og 3. april har været hektiske for den aarhusianske racerkører Christian Siepmann, der i år skifter fra Renault Clio Cup til blandt andet Special Saloon Car-klassen. Mandag præsenterede han og hans team, CS Racing, den nye racerbil, en BMW E92 M3 GT2, og tirsdag kørtes årets første test på FDM Jyllandsringen.
 


CS Racing's nye BMW E92 M3 GT2
(Foto: Gripping Media)

Mandagens præsentation foregik hos hovedsponsoren, Danske Fragtmænd, hvor sponsorer og den inviterede presse havde mulighed for at senærmere på bilen. Der blev sendt mange beundrende blikke mod den 485 hestekræfter stærke racerbil i løbet af dagen, og mange fik også prøvet kræfter med teamets race simulator.

Efter en veloverstået præsentation var CS Racing klar til roll-out tirsdag morgen kl. 08.00, og trods en temperatur på omkring frysepunktet var der god stemning, da motoren startede op og alt blev klar til test.


Christian Siepmann er klar til kamp med sin nye racerbil.
(Foto: Gripping Media)

I motorsportens verden er det ikke hverdagskost at en spritny racerbil bare starter og kører problemfrit, men takket være teametstekniske troldmand, Peter Rasmussen, kunne hele dagen køres igennem uden vanskeligheder. Selv køreren lærte hurtigt sit nye fartvåben at kende, så der blev kørt fornuftige omgangstider allerede inden dagen var omme.

”Testen havde slet ikke til formål at jeg skulle sætte nye banerekorder , men vi fik en god fornemmelse for bilen, og nu har vi lidt mere at gå efter frem til sæsonstart”, forklarer Christian Siepmann. ”Det har givet værdifulde kilometer for både mig og bilen, så næste testdag vil helt bestemt give endnu mere input til opsætningen.”

Også Chief Engineer Peter Rasmussen havde en positivoplevelse med den bil, han har modificeret og justeret i vintermånederne:

”Det er en forløsning at se bilen gennemføre første testdag uden problemer”, fortæller han. ”Endnu vigtigere har det været at Christian har kunnet køre bilen så let som han har. Det er en hurtig og avanceret racerbil, så hvis opsætningen havde været helt i vejret, havde han skullet kæmpe alene for at holde bilen på banen.”


Tirsdag testede CS Racing på FDM Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

Mens den fuldblods BMW-racer står nydekoreret og ligner en pokalhøster, har Siepmann realistiske ambitioner for den første tid med bilen:

”Vi ved at det første år bliver et konstant arbejde med at få bilen til at køre præcis som vi ønsker det – så den første halvdel af sæsonen har jeg slet ingen forventninger til. Næste år skulle derimod gerne se bedre ud…”

Se video fra testdagen herunder:

CS Racing
Gripping Media

Læs mere om:
 • Christian Siepmann
 • Peter Rasmussen
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS