Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen glæder sig til DTC

DTC 
31/03/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipÅbningsløbet udskudt til 26.-27. maj
Dansk motorsport glæder sig over sin nye eliteklasse DTC, der skal køre på de danske baner i 2012. Danish Thundersport Championship genopliver de tre bogstaver DTC, der for få år siden skabte stor interesse med masser af tilskuere og flot TV dækning. Det tidligere DTC mesterskab tiltrak den danske elite og de nye populære Camaroer, der nu udgør racerbilerne i DTC, har med deres store buldrende V8 motorer igen fået den danske elite til at slutte op om en serie i Danmark.
 

DTC har netop måtte udskyde åbningsløbet på Jyllands Ringen fra april til den 26.-27. maj, en udskydelse som Jan Magnussen, der igen vil være at finde til start i DTC, ser positivt på.

”Udskydelsen er et resultat af den succes, de nordiske serier – og dermed også DTC - nu oplever på antallet af deltagere, der ønsker at køre ræs i Camaroen. Der er stor tilslutning og dermed også stor efterspørgsel, hvilket betyder, at den amerikanske leverandør ikke kan nå at levere biler i tide til alle. Konceptet viser sig dermed at være det helt rigtige. Og hvis alle skal have en fair chance fra start, så er det bedre at vente til alle har fået leveret deres biler og dermed kan forberede sig ordentligt til sæsonstarten” fortæller Jan Magnussen.


(Foto: Jan Kaiser)

Med den sene levering på bilerne, ville det være nemt at pege på Jan Magnussen og hans team Fukamuni Racing som favoritter til mesterskabet, da de hele sidste år kørte i bilen i det svenske mesterskab, samt vandt fem løb i bilen, da serien besøgte Florida i februar. Men den store erfaring med bilen har Jan Magnussen og Fukamuni Racing valgt ikke at bruge til egen fordel, men vil helt utraditionelt dele ud med deres viden omkring den amerikanske sportsvogn.

”Vi har besluttet, at vi laver en workshop, hvor alle øvrige teams er velkomne og hvor vi vil fortælle om alle de erfaringer, vi har fået med bilen gennem sidste år. Vi har alle stor interesse i, at klassen bliver populær og leverer godt ræs og det skal allerede være fra første løb. Så når nu åbningsløbet er udskudt, kan vi lige så godt bruge tiden positivt og hjælpe til med, at alle kan møde velforberedte til første løb. Jeg elskede at køre ræs herhjemme sidst vi havde DTC og jeg er så positiv omkring den her serie og det ræs vi kan levere for publikum, at jeg vil gå rigtig langt for at få den nye eliteklasse i Danmark godt igang. Der er brug for eliten på de danske racerbaner, ligesom eliten har brug for bredden i vores løbsweekender. Og vi har et stort entusiastisk dansk publikum, der fortjener noget godt ræs, så jeg ser meget positivt på fremtiden for dansk motorsport på de hjemlige breddegrader”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 27/05/12 - Jyllandsringen - DTC - DM
  •