Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sæsonstart med besværligheder for Ib Kragh og DK Motorsport

DM Rally 
30/03/12 

Femteplads blev udbyttet for parterne i deres første fælles DM-rally
Rallykøreren Ib Kragh og DK MOTORSPORT havde i weekenden premiere på deres samarbejde, som omfatter deltagelse i Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally. Startskuddet blev givet i Nordtyskland, hvor årets ADAC Wikinger Rallye blev kørt, og her blev slutfacit en femteplads i den benhårde 4WD-gruppe.
 

”Det har ikke været den bedste sæsonpremiere, men den var i hvert fald bedre end sidste år,” siger Ib Kragh. ”Havde vi ikke været uheldige undervejs, så kunne vi være sluttet på en tredjeplads uden de store problemer, for til sidst kørte vi næsten lige op med de to bedste biler i feltet.”

Problemerne for Ib Kragh og co-driver Mie Petersen begyndte på førstedagen af løbet, der foregik fredag aften, mens mørket faldt på.

”Det gik ikke så godt for os rent notemæssigt. Jeg tror simpelthen, at vi havde fået skrevet for mange detaljer ned i dagslyset, og de var svære at holde styr på i mørket. Men da Mie til den sidste prøve fredag aften kun sagde noterne en gang, gik det meget, meget bedre,” beretter Ib Kragh.


Ib Kragh og Mie Petersen havde en udfordrende sæsonpremiere

Imidlertid var problemerne fredag aften for ingenting at regne mod dem, som overgik parret i den sorte og gule Peugeot 207 Super 2000 lørdag formiddag. Her var holdet af vejen på de to første hastighedsprøver.

”På den første prøve kørte vi af, ned i en grøft og måtte bakke to gange, før vi kunne få bilen op, og på et langt lige stykke på den næste prøve kikkede jeg på instrumenterne og så, at vandtemperaturen pludselig faldt til 20 grader og steg til 80 igen,” forklarer den tidligere Danmarksmester. ”Jeg skulle ikke have ødelagt motoren, så jeg kikkede meget på det, og desværre overhørte jeg en note med et højresving, så vi kørte ligeud. Der var gudskelov et hul, men det var en rigtig pløjemark, og da jeg skulle ud derfra, bakkede jeg ind i et hegn. Mie måtte ud og dirigere, for at jeg kunne komme ud.”

Motoren begyndte også at sige mislyde, hvorfor resten af prøven blev gennemført langsomt for at skåne den. Ved servicepausen kunne det konstateres, at motoren ikke havde taget skade, men senere opstod fænomenet med de svingende temperaturer igen.

”Vi fik skiftet en føler, og så kørte bilen, som den skulle. Den kørte rent, og vi kørte gode tider på de sidste seks prøver uden at oversatse. Vi fik også styr på vores undervogn, så jeg føler mig langt bedre forberedt til næste løb,” slutter Ib Kragh, der er tilmeldt det traditionsrige Designa Køkken Rally GP i Kongensbro langfredag.

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Schleswig
  • 24/03/12 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: