Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tredje gang var lykkens gang for Kenneth Madsen og Suzuki

DM Rally 
27/03/12 

Suzuki Motorsport og ikke mindst Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Gørlev/Ringsted) fik en god start på årets sæson i kampen om Danmarksmesterskabet i rally. Den lynhurtige Suzuki Swift Maxi 2000 sluttede nemlig på en meget klar førsteplads i Tunet National, da ADAC Wikinger Rallye blev kørt i Nordtyskland.
 

”Tredje gang var lykkens gang – det var det, jeg håbede på inden løbet, og det holdt stik. Det er jeg virkelig glad for, for det er mit bedste resultat til dato,” siger Kenneth Madsen, der udover sin første sejr i Tunet National også kunne notere sig for sit og Henrik Dernoffs bedste resultat i et generalklassement i et DM-rally med en sjetteplads.

”Bilen har bare kørt lige fra prøve 1. Samarbejdet mellem Henrik og mig har bare spillet. Der har intet været. Vi har fået kørt mange kilometer, og bilen kører godt på hjulene og bremser godt, så det bliver en spændende sæson.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff vandt Tunet National
(Foto: Morten Alstrup)

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff tog sejren i Tunet National med mere end tre minutters forspring til nærmeste mandskab – et forspring, der primært blev opbygget under førstedagen af rallyet, og som efterfølgende skulle forsvares.

”På et tidspunkt kørte vi også efter en god generel placering, men det er ikke særligt fornuftigt, når det ingen betydning har i mesterskabet,” siger Kenneth Madsen. ”Men samtidig var der prøve 10, hvor der var ekstra point at hente, og her kørte vi for at få dem – og det gjorde vi. Det var kun et mere end vores nærmeste konkurrent, men det kan være det point, man står og mangler til finalen.”

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff var ikke det eneste hold fra Suzuki Motorsport, der kom i top 3 i deres klasse. Det gjorde Kasper Rasmussen/Line Lykke Jensen (Jyllinge/Odense) og Jesper Bisted/Arne Pagh (Horsens/Middelfart) også med henholdsvis en anden- og en tredjeplads i 1600-klassen. For begge par gjaldt det, at det var deres første Suzuki-start. For Kasper Rasmussen/Line Lykke Jensen var det tillige deres første fælles start!


Kasper Rasmussen og Line Lykke Jensen havde deres første løb sammen
(Foto: Morten Alstrup)

”Forberedelserne har været en smule hektiske. Jeg fik aldrig rigtig testet i bilen, så vi blev kastet ud i mærkekørsel, og Line var med mig for første gang i bilen,” siger Kasper Rasmussen. ”Vi havde lidt problemer med bremserne og lyset, så specielt tiderne på førstedagen var ikke noget at prale af, men fordi vi har kørt med hovedet, så står vi med en andenplads, og det er vi glade for.”

Jesper Bisted/Arne Pagh løb også ind i problemer på førstedagen af ADAC Wikinger Rallye, men de var af en mere alvorlig karakter.


Jesper Bisted og Arne Pagh gennemførte røbet trods ødelagt kilerem
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi smed en kilerem fredag aften mellem prøve 3 og 4, og så valgte vi at stoppe der og køre efter Super Rally-reglen for ikke at ødelægge mere,” fortæller Jesper Bisted. ”Med Super Rally-reglen fik vi fem minutter i tidstillæg, og havde vi ikke fået dem, havde vi fået en andenplads i klassen, men vi fik nogle DM-point, og det er det, det handlede om.”

”Ellers synes jeg, at det gik rigtig, rigtig godt. På prøve 5 og 6 gik det godt, men på prøve 7 satte bilen ud, og vi måtte skubbe den ud, men efter at have pillet ved nogle stik, fik vi bilen til at køre igen. Det viste sig siden, at det var et tændrør, der var gået. Da det var skiftet, kørte den igen.”

Det eneste mandskab fra Suzuki Motorsport, som ikke nåede til mål, var Rasmus Sørensen/Peter Egholm (Ølstykke/Kirke Hyllinge).


Rasmus Sørensen og Peter Egholm var godt kørende, indtil de udgik
(Foto: Morten Alstrup)

”Det startede rigtig, rigtig godt med gode tider på prøve 1, 2 og 3, men så havde vi en punktering på prøve 4 og måtte starte forfra om lørdagen,” siger Rasmus Sørensen. ”På prøve 6 tabte vi olietrykket, så valgte vi at holde, inden det blev dyrt. Men jeg synes, at det er gået rigtig, rigtig godt – over al forventning. Det går utrolig stærkt i den lille bil, og jeg har faktisk fået kørt mig rigtigt godt ind på den.”

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 24/03/12 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: