Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

God sæsonstart for Frank Nielsen og Børge Jensen

DM Rally 
28/03/12 

Odder-mandskabet indledte kampen om DM i rally syd for grænsen
Frank Nielsen og Børge Jensen fik en god sæsonstart, da de syd for grænsen deltog i årets ADAC Wikinger Rallye – første afdeling af det danske mesterskab i rally. Det blev til en tredjeplads i deres klasse samt en andenplads i DM-opgøret for de tohjulstrukne biler.
 

”Jeg synes, at det var et rigtigt godt løb, og det er gået godt. Det var kanongode prøver, og der var en god konkurrence,” fortæller Frank Nielsen om løbet, der startede fredag klokken 18.00 og først sluttede 24 timer senere.

”Vi havde en forrygende fredag aften, som gik over al forventning. Det er så sjældent, at vi kører mørkekørsel, så jeg var overrasket over, at jeg kørte så stærkt. Når jeg tænker over det, så tror jeg, at jeg her har kørt lige så stærkt på disse prøver, som hvis det havde været lyst.”


Frank Nielsen og Børge Jensen kørte stærkt, da mørket faldt på fredag aften
(Foto: Morten Alstrup)

ADAC Wikinger Rallye talte ikke kun til det danske mesterskab, men også til det tyske, og derfor var Frank Nielsen og Børge Jensen i deres klasse oppe imod en række tyske mandskaber i identiske Citroën C2 R2 Max-modeller.

”Fredag aften var der ikke en eneste af de tyske C2-biler, der var foran os,” siger Frank Nielsen, der kunne overnatte med et forspring på ti sekunder. ”Men på anden prøve lørdag satte bilen sig med fuld gas midt på prøven. Det var ikke sjovt at køre prøven til ende og heller at ikke køre transportstrækningen til servicepladsen. Vi måtte sætte et nyt gasspjæld på, og derefter fungerede bilen, men vi havde så sat 50 sekunder til.”

Tidstabet skulle vise sig at blive dyrebart. Fredagens forspring var forsvundet, og selv om Frank Nielsen og Børge Jensen kæmpede det bedste, de havde lært, så sluttede de på tredjepladsen et minut efter vinderne af deres klasse. Til gengæld kunne de glæde sig over at blive næstbedste hold i den danske 2WD-gruppe.

”Vi må sige, at Simon Vallentin og Anders Rygaard er hårde konkurrenter i 2WD, så jeg synes, at vi gjorde det godt ved at komme hjem med en andenplads med lidt held. Jeg havde set mig tilfreds med en tredjeplads, men andenpladsen er velkommen,” siger Frank Nielsen, der allerede skal i gang igen i påsken. Det sker ved det traditionsrige Designa Køkken Rally GP ved Kongensbro.

”Det er et rallyshow, men det er en af de bedre hastighedsprøver, vi har til rallysprints herhjemme, også for publikum, der kan følge med fra tilskuerpladserne øverst i grusgraven. Vi tager det som en træningstur, for konkurrencen i den klasse, vi er sat i, er meget hård. Men vi tager selvfølgelig udfordringen op og giver dem kamp til stregen,” slutter han.

www.fn-rally.dk


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 24/03/12 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: