Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport starter med hidtil største team i DM-løb

DM Rally 
24/03/12 

Suzuki Motorsport bliver et team, man ikke kommer udenom ved årets første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Teamet bliver nemlig det holdmæssigt største danske team ved Wikinger Rallye, hvor hele fire mandskaber stiller til start i de hvide, sorte og blå farver. Alle kæmper de om point til Danmarksmesterskabet i Tunet National, og der er lagt op til en hård kamp.
 

”Det er en hård gruppe, vi er kommet i, for der er nogle skrappe biler og nogle gutter, som godt kan give noget gas,” siger Kenneth Madsen (Gørlev), der sammen med Henrik Dernoff (Ringsted) starter i den Suzuki Swift Maxi 2000, han gav DM-debut sidste efterår.

”Vi skal helst i top 3 i Tunet National. Jeg håber på, at vi kan blande os deroppe, og det burde vi også kunne. Jeg kan selv godt lide at køre mørkekørsel, så det er planen at lægge stærkt ud og så holde positionen om lørdagen,” siger den tidligere Danmarksmester, der har været lidt uheldig i sine to forrige starter i Wikinger Rallye. ”Man siger, at tredje gang er lykkens gang, så det er et løb, jeg ser frem til. Vi havde også en god test på Fyn, hvor vi lagde ud i et fornuftigt tempo og sluttede i et godt tempo, så det var en positiv test. Vi havde det store smil på, da vi kørte hjem.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff er klar til DM-premiere Mens Kenneth Madsen/Henrik Dernoff er veteraner i Suzuki Motorsport, så er de tre øvrige mandskaber debutanter i teamet. To af holdene var også med til den fynske rallytest forleden.

”Jeg må sige, at jeg fik noget ud af testen,” siger Rasmus Sørensen (Ølstykke), der kører sammen med Peter Egholm (Kirke Hyllinge). ”Bilen er faktisk utrolig nem at køre, mere end jeg havde forventet. Bilen er meget rolig, og det giver et godt overskud. Man har mere tid til, hvordan man skal gribe tingene an for at komme hurtigst muligt fra A til B.” Samme indtryk kom fra det andet mandskab, som får Suzuki Swift Maxi 1600-debut i Tyskland, Jesper Bisted/Arne Pagh (Horsens/Middelfart).

”Mit indtryk er, at bilen er meget pålidelig. Det er mig, der styrer bilen. Den følger med, når man drejer på rattet,” siger Jesper Bisted, der dog har lidt at skulle vænne sig til. ”Det er at lære at skifte gear. Den kan gøre det noget hurtigere end det, jeg er vant til, og så kan den tage mange sving et gear højere end det, jeg har været vant til. Der er bundtræk på hele tiden, så det er noget, jeg skal lære.”

”Vores plan er gå efter en top 15-placering blandt de danske kørere. Vi vil tage prøve for prøve, for der er meget at lære i den bil, og så må vi se, hvad det rækker til,” siger Jesper Bisted, mens Rasmus Sørensen tilføjer: ”Jeg vil sige, at det bliver et spændende løb. Det vil blive afgjort indenfor ganske få sekunder. Prøverne er lige efter mit hoved. De er lidt hurtige, men der er utroligt mange sving, og så er industriprøven også lige mig. Den glæder jeg mig til at komme ned at prøve.”


Jesper Bisted og Arne Pagh starter i en Suzuki i år

Mens de tre mandskaber, der skal køre Maxi-modeller i Wikinger Rallye, har haft lejlighed til at teste materiellet inden sæsonstart, så har Kasper Rasmussen (Jyllinge/Odense) endnu den første fuldfartstur til gode i den Suzuki Swift 1600 Challenge, de skal køre.

”Jeg manglede lige de sidste ting til at kunne teste den på Fyn, så jeg glæder mig meget til at prøve den for alvor, selv om jeg naturligvis skal have foretaget en funktionstest, inden det går løs,” siger Kasper Rasmussen. ”Jeg glæder mig, og vi har fået lagt ny-renoveret motor i, og den virker rigtig.”

”Jeg kørte løbet i 2006, hvor vi nåede til prøve 4, men jeg regner med at tage revanche i år. Line og jeg vil starte ud i et fornuftigt tempo og så øge tempoet i takt med, at vi falder ind i rytmen og jeg får lært bilen at kende. Det gælder om at gøre det så godt, vi kan.”

”Selv om jeg ikke selv skal være aktiv kører, så glæder jeg mig utroligt meget til at komme til Wikinger Rallye,” siger teamchef Anders Lysen.

”Jeg føler virkelig, at mine kørere er tændte, og at vi er godt forberedte til denne sæson. Et godt eksempel er Kenneths indsats til rallytesten. Han kørte ud og satte sin bedste tid ved sin allerførste gennemkørsel af prøven, og det er jo sådan, at man skal gøre i rally. Jeg tror, at vi får en god sæsonstart.”

Suzuki MotorsportLæs mere om:

  • Schleswig
  • 24/03/12 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: