Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport klar til angreb på to DM-titler

DM Rally 
24/03/12 

Peugeot Sport Dealer Team DK har tre mandskaber med, når kampen om Danmarksmesterskabet i rally indledes ved Wikinger Rallye ved den dansktyske grænse. Og når sæsonen en gang til efteråret er afsluttet, er målsætningen at have sikret tre DM-medaljer, hvoraf to gerne skal være af guld.
 

Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro og Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Egtved kæmper med deres Peugeot 207 Super 2000 om DM-titlen i den hurtigste klasse for firhjulstrukne biler, mens Kjeld Seidler fra Holmegaard og Marc Troels-Smith fra Store Heddinge giver den nye Peugeot RCZ rallydebut i Tunet National.


Christian Jensen og Freddy Pedersen er godt forberedte til årets Wikinger Rallye

”Jeg føler, at vi er godt forberedte til Wikinger Rallye,” siger Christian Jensen. ”Vi har fået en ny motor til bilen, støddæmperne er blevet renoveret, og efter årets første test ser bilen ud til at fungere fint.”

”Når det går løs med løbet i Tyskland, gælder det om at være mentalt klar fra start. Sidste år kom vi lidt dårligt fra start i løbet, men da var det en ny bil for os. Det er det ikke længere. Nu har vi fået bilen ind under huden.”

Udover teamkammeraterne fra Peugeot Sport Dealer Team DK skal Christian Jensen og Freddy Pedersen kæmpe mod sidste års Danmarksmester Brian Madsen og mærkefællen Ib Kragh.

”Det kan blive hvem af os, der tager maksimumpoint til DM,” vurderer Christian Jensen. ”Jeg tror, at det er et spørgsmål om, hvem der bedst rammer dagen, så jeg tror, at man er nødt til at angribe fuldt ud fra start af, hvis man skal kunne være med.”


ben Hegelund og Karsten Isaksen satser på et bedre løb end sidste år

”Vi forventer at kunne blande os i topkampen blandt de danske kørere. Det er målet,” siger Esben Hegelund, der føler sig helt overbevist om, at han bliver bedre placeret end i sidste års udgave af Wikinger Rallye.

”Det kan kun blive en optur for os. Sidste år var vi i den grad ramt af uheld. Det var første løb med bilen, hvor vi havde store problemer med vores styretøj, og hvor vi på tre hastighedsprøver bare kørte igennem med 40 km/t. Det skal blive bedre i år, og vi forventer at kunne komme op og blande os i toppen. Det tyske løb er meget specielt. Det er nogle prøver, som drejede rigtigt meget, og det er godt med en Super 2000-bil.”

Sidste år var Esben Hegelund den af teamets kørere, der sad i en ny bil. I år bliver det Kjeld Seidler. Han sørger for verdenspremiere i rally for den nye Peugeot RCZ.


Det er denne Peugeot RCZ, som Kjeld Seidler og Marc Troels Smith giver verdenspremiere

”Bilen er oprindeligt udviklet til banebrug, og vi har så arbejdet på at tilpasse den til rallybrug,” forklarer Kjeld Seidler. ”Den største udfordring har været at få undervognen til at virke rigtig, og det har været en lidt større udfordring, end jeg havde regnet med. Vægtfordelingen er noget anderledes end på 307eren og 308eren, så de erfaringer, vi havde med fjeder- og støddæmperopsætninger fra andre biler, har vi ikke rigtig kunne bruge.”

Ud over undervogn er der også foretaget ændringer i motorrummet. Bilens turbo har fået en mindre restriktor for at passe til reglementet i Tunet National, hvilket også har krævet en anden motorstyring.

”Wikinger Rallye vil blive lidt af et testløb,” siger Kjeld Seidler. ”Vi skal prøve at komme godt igennem, og hvis bilen ter sig, som vi tror, skal vi prøve at hænge på de unge knægte i klassen. Vi bør helt klart være konkurrencedygtige til DM2.”

Peugeot Sport


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 24/03/12 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: