Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Travl uge i Peugeot Spider Cup

207 Spider Cup
DK 

24/03/12 

207 Spider CupAlt skal passes og intet må forsømmes, når sæsonen er ved at begynde
På mindre end en uge har der flere af kørerne i Peugeot Spider Cup været i aktion ikke mindre end tre gange. Træningsdag på Sturup Raceway i sidste weekend, hædring af sidste års mestre ved Peugeot Danmark i tirsdags samt test- og pressedag på Sturup Raceway fredag.
 

Det er tiden, hvor alle de løse dele på bænken, bordet og i papkasserne samles til færdige racerbiler. Nogle har været lidt hurtigere end andre, og de var sidste weekend taget til Sturup Raceway for at teste bilerne og få kørt fart i kroppen inden de sætter kursen mod Magny Cours for at deltage i årets første løb i den europæiske serie for Peugeot Spider.

Tirsdag fejrede Peugeot Danmark sidste års mestre ved et velbesøgt arrangement, hvor Allan Olsen fik et par års forbrug af laurbærblade hængt om halsen som bevis på sit mesterskab i 2011. Man benyttede også lejlighden til at fejre Brian Madsen for mesterskabet i rally samt præsentere verdens første – og hidtil eneste – Peugeot RCZ i rallytrim.


Morgenstemning
(Foto: Gripping Media)

Endelig blev det fredag og med ugens forårsagtige vejr, havde alle sat næsen op efter solens varmende stråler og vindstille. Sidste del passede i hvert fald fra morgenstunden, hvor den tætte dis og tåge ikke viste det mindste tegn på at ville vige. Det afholdt dog på ingen måde deltagerne i at få gjort bilerne klar og komme på banen.

Der blev kørt shakedown med hyppige pitstop, indtil man var sikker på, at alting fungerede. Større eller mindre problemer kom op til overfladen, og for en enkelt kører satte det en stopper for videre kørsel den dag. Det er betingelserne i sporten, og han trøstede sig med, at det var bedre at få problemet på en testdag end en løbsdag.


Elliot Winther er vokset fra Formel Ford
(Foto: Gripping Media)

Efterhånden begyndte banen at genlyde af motorer, der ramte omdrejningsbegrænseren og dæk, som hvæsede i protest mod at blive tvunget ind i kurverne. Omgangstiderne faldt og også de nye kørere i klassen begyndte at få fart i bilerne. Det blev til et par spind og undersøgelse af sandfangets bæreevne, når grænserne blev udforsket.

Kørerne havde gjort et godt stykke arbejde med at holde sponsorerne informeret om muligheden for at få et par runder i højresædet, og fremmødet viste tydeligt, at den slags falder i god jord hos sponsorer af begge køn.

Ved middagstid havde Flemming Scheilmann fra Sturup Raceway fået trukket i de rigtige snore. Ikke alene diskede han op med en imponerende lækker frokost, men tåge skilte og lod solen trænge igennem, så hele eftermiddagen foregik i noget den mindede om en lidt kølig sommerdag. Med solens stråler forsvandt den sidste rest af fugt fra banen og gjorde resten af testdagen endnu bedre.


Frederik Vodder fandt sig hurtigt tilpas
(Foto: Gripping Media)

Nu er der kun alt for længe til første løb, der finder sted på FDM Jyllandsringen den 28. – 29. april. I mellemtiden er der et par kørere, som skal nå at rette de småting, som testdagen fik frem til overfladen. Andre har stadig nogle timers arbejde i værkstedet, inden der kan trykkes på startknappen, men vær sikker på, at de holder klar til løbet i sidste weekend i april.

Peugeot Spider Cup
Gripping Media

Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Bernth Stott Jørgensen
  • Frederik Vodder
  • Jens Elliot Winther
  •