Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen og Børge Jensen klar til ny DM-kamp

DM Rally 
21/03/12 

En testdag på Fyn har været god forberedelse for Odder-mandskabet
Frank Nielsen og Børge Jensen er atter klar til at kæmpe om Danmarksmesterskabet i rally. I den sidste weekend af marts drager mandskabet til Nordtyskland for at deltage i årets udgave af ADAC Wikinger Rallye – et løb, de har gode erfaringer med. Sidste år lykkedes det nemlig Odder-duoen at starte med en sejr i den hårde 2WD-klasse.
 

”Jeg håber også, at vi kommer til at gøre det i år. Det er nok ikke så sandsynligt, men med lidt held kan det lade sig gøre,” siger Frank Nielsen. ”Vi kører i hvert fald for at score en sejr, og vi bider fra os, alt det vi kan.”

ADAC Wikinger Rallye blev sidste år af de aktive deltagere kåret som bedste løb i kampen om Mekonomen Rally Championship, og meget tyder på, at der også i år vil tale om et rally, som tiltaler de danske mandskaber.

”Det er lige et løb, som passer til mig, og ud fra de videooptagelser, vi har set af prøverne, ser de ud til at passe mig. Der er en masse udfordringer,” slår Frank Nielsen fast. ”Prøverne minder meget om dem fra sidste år, hvor der både er grusveje, betonspor og små veje. Når man tænker på, at Slesvig normalt er forholdsvist fladt, så snor vejene sig altså rimeligt meget.”


Frank Nielsen og Børge Jensen havde en perfekt test på Fyn inden sæsonstarten i Nordtyskland.

Frank Nielsen og Børge Jensen møder velforberedte op til første afdeling af Danmarksmesterskabet. Der er kommet lidt anden dekoration på den lille Citroën C2 R2 Max, der er også er blevet checket efter.

”Vi har serviceret bilen og har gået alt igennem, men der har ikke været behov for de store udskiftninger af dele, for den fik den helt store tur til DM-finalen sidste år, hvor den kørte uden problemer,” siger Odder-køreren. Den sidste store forberedelse har derfor i stedet bestået af en testdag på Fyn.

”Jeg synes, at testdagen gik rimeligt godt. Vi kom hjem med en hel bil, så det må være tilfredsstillende. Vi fik leget lidt med vores affjedring. Vi prøvede nogle forskellige ting, mens det var vådt, og mens det var tørt. Den har stået rimeligt neutralt indstillet, men det overraskede mig, at der var så stor en forskel på seks klik på støddæmper. Vi prøvede at gøre undervognen blødere, mens det stadig var fugtigt, og der kørte den rimeligt godt. Men da vejen så blev mere tør, så duede det ikke. Nu er vi blevet meget klogere.”

Sidste år scorede Frank Nielsen og Børge Jensen to gange sølv. Dels i Danmarksmesterskabet i 2WD, dels i Dansk Automobil Sports Unions mesterskab i den såkaldte klasse 2 for 1,6 liters biler. Men i år kan det højst blive til et sæt medaljer.

”I år har vi ikke vores eget mesterskab at kæmpe op, så vi vil hele tiden være oppe mod større og hurtigere biler,” forklarer Frank Nielsen. ”Konkurrencen i Danmarksmesterskabet bliver hård, for de andre kørere i Super 1600- og to liters bilerne kører stærkt.”


Læs mere om:
  • Børge Jensen
  • Frank Nielsen
  • Schleswig
  • 24/03/12 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: