Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Albert Park - Det sagde de efter løbet

Formel 1 
18/03/12 

Så kom der endelig klarhed over hvor de forskellige teams står - og der var en masse kampe kørerne imellem. I løbet af dagen samles kommentarerne sammen fra kørerne.
 

Nr. 1 - Jenson Button, McLaren
"Enhver sejr betyder noget - men i dag viste det blot hvor vigtigt det er at have en stærk vinter. Starten af de to seneste sæsoner har været meget besværlige for os, så i dag var det meget opmuntrende. I starten ville jeg virkelig hurtigt afsted på de to første omgange for at undgå faren fra DRS - det var ikke let fordi Lewis var lige efter. Men løbet gik rimelig glat derefter. Min største bekymring var den sene safety car: jeg havde et forspring på 10 sekunder. Da klokken var 18 og solen var på vej ned blev det sværere at holde temperatur i dækkene da vi kørte langsomt bag safety car. Det var den største bekymring, men det gik godt til sidst. Jeg holdt mig fri af Vettel og DRS zonen og var i stand til at trække fra og holde det til slut."


Stor glæde fra Button over årets første sejr
(Foto: McLaren Media)

Nr. 2 - Sebastian Vettel, Red Bull
"Jeg tror vi fik det optimale ud af det vi kunne. Jeg havde det godt i raceren. Selv før safety car, tror jeg at vi kunne have haft et forsøg på Lewis mod slutningen da vi kom tættere på. Jeg besluttede at blive ude længere da han gik i pit og vi ville have haft en mulighed selv uden safety car. Jeg fik en god start og var overrasket over Nico, som fik en meget god start og kom forbi. Jeg kom forbi ham igen og det var en flot manøvre, helt til kanten. Da jeg lå efter Michael lavede jeg en fejl og kom af banen i det første sving - så gjorde han præcis det samme da jeg hentede ind på ham. Tillykke til McLaren og Jenson - jeg synes han kørte et fantastisk løb og var urørlig i dag. Jeg er glad for at være kommet herfra med andenpladsen, det er mange point og jeg tror mange ikke havde forventet det efter i går."


I går var der ikke mange der troede at Vettel skulle slutte søndagen med Mumm champagne
(Foto: Red Bull Media)

Nr. 3 - Lewis Hamilton, McLaren
"Det er skuffende ikke at kunne konvertere pole til sejr. Jeg er ikke nedtrykt - der er stadig mange løb foran os og flere chancer for at score points. Jeg kæmpede derude - det var ikke min dag. Jeg er ikke sikker på hvad der skete i starten, men tabte fart og kæmpede med dækslid i slutningen af det første stint. Mod slutningen af løbet var jeg ikke i stand til at lukket hullet til Vettel, han var meget hurtig på de lige strækninger som betød at det var svært at komme forbi ham, så jeg faldt tilbage i noget ren luft og så satte Webber mig under pres."


Lewis Hamilton havde ikke en god dag og måtte nøjes med 3. pladsen - som han tydeligvis ikke var tilfreds med
(Foto: McLaren Media)

Nr. 4 - Mark Webber, Red Bull
"Kvalifikationen var svær for os, men farten i løbet er bedre - vi havde blot ikke placeringerne. Jeg fik en dårlig start så jeg måtte se hvad der skete og kom ind i en sandwich i sving 1. Raceren føltes lidt mærkelig på det første stint og jeg troede der var en sket nogle skader efter det første sving, men da jeg kom over på det hårde dæk begyndte løbet for mig. Vi havde lidt held med safety car, og jeg var hurtigere end Lewis til sidst."


Mark Webber fik 4. pladsen på hjemmebanen
(Foto: Red Bull Media)

Nr. 6 - Kamui Kobayashi, Sauber
"At slutte som nummer 6 er en utrolig start på sæsonen. I starten kørte jeg næsten sammen med Bruno Senna som spandt foran mig. Jeg var heldig ikke at ramme ham, men samtidig kunne Sergio ikke undgå at ramme mig, så jeg måtte køre hele løbet med en ødelagt bagvinge. Jeg lå på 9. pladen indtil den sidste omgang hvor Pastor Maldonado kørte af og Sergio og jeg havde en kamp med Nico Rosberg. Jeg kørte forbi og sluttede nummer 6."

Nr. 7 - Kimi Raikkonen, Lotus
"Det føles som om jeg aldrig har været væk. Jeg fik en god start, men der var et uheld foran mig i det første sving, så jeg mistede nogle placeringer og måtte næsten stoppe og trække indover græsset for at undgå det. Det gjorde løbet sværere da vi havde farten, men meget trafik at komme igennem. Når man ser på alt det kunne vi have sluttet meget bedre. Vi fik safety car som jeg tror ramte os noget. Raceren føles god og at komme tilbage med en 7. plads betyder at vi i det mindste får nogle point."

Nr. 8 - Sergio Perez, Sauber
"Efter jeg måtte starte løbet bagerst på grid'en fordi gearkassen var skiftet, vidste jeg at jeg måtte forsøge at vinde placeringer lige fra start. Jeg kom op som nummer 12 efter Kamui og ramte hans racer, og det var en af de mange udfordringer jeg havde i løbet. På den sidste omgang sænkede jeg farten fordi der lå vragdele. Men så overhalede Nico Rosberg mig, vores raceren ramte hinanden og jeg måtte slutte løbet med dæk som var helt brugt. Selvfølgelig er jeg ikke glad for at have mistet min placering på den sidste omgang."

Nr. 9 - Daniel Ricciardo, Toro Rosso
"Jeg ved ikke hvad der skete på den sidste omgang. Jeg så blå flag og en masse raceren foran mig og jeg var sikker på at jeg kunne vinde én placering fordi det var kaos. Jeg var heldig at være den sidste i gruppen fordi jeg kunne have et klart billede af de andre racere foran. Så fik jeg en chance til at angribe Jean-Eric. Han forsvarede sig ned til sving 13 og jeg troede jeg kunne slå tilbage - og det gjorde jeg og det gav mig 9. pladsen. I starten var jeg indblandet i uheldet og i øjeblikket ved jeg ikke hvad der skete og hvem der er ansvarlig. Jeg er meget glad og det er stærkt at score mine første point i Formel 1 på hjemmebane."

Nr. 10 - Paul di Resta, Force India
"Det er altid rart at begynde sæsonen med point, men det så ikke så lovende ud indtil de sidste par omgange hvor min ingeniør fortalte at jeg hentede racerne foran mig. Heldigvis havde jeg sparet lidt KERS til det sidste sving, og det hjalp mig til at få et forsøg på Vergne og slå ham på målstegen til 10. pladsen. Det er dog klart at vi har meget arbejde foran os fordi vi kæmper for at få god fart i begyndelsen af hvert stint.

Nr. 11 - Jean-Eric Vergne, Toro Rosso
"Jeg fik en super start og hentede nogle pladser, men så ramte Webber mit højre baghjul og jeg kørte ligeud og mistede meget tid. Da jeg forsøgte at overhale Di Resta lavede jeg en lille fejl, bremsede lidt for sent og kørte ud i gruset. Det er en skam at jeg til sidst pressede lidt for meget og mistede for meget tid. Sådan er race. Jeg har lært meget i mit første Formel 1 løb og der er stadig 19 løb tilbage hvor jeg kan score pouint."

Nr. 14 - Timo Glock, Marussia
"Det er vigtigt at vi husker at vi kom her uden nogen kørsel med raceren. Den var meget konsistent oh til slut at gennemføre som nummer 14, er jeg glad for det og det er teamet også. Det er en vigtig start på konstruktørernes mesterskab."

Nr. 15 - Charles Pic, Marussia
"Jeg er ret glad for mit første løb og meget tilfreds med at teamet fik en god debut med raceren. Jeg havde lidt få problemer i starten og måtte trække ind med nogle omgange igen på grund af et problem med oliepresset og teamet ville gerne passe på raceren. Det er en skam at jeg ikke kunne nå det ternede flag, men er glad for løbet og 15. pladsen."

Udgået - Heikki Kovalainen, Caterham
"Jeg måtte undgå problemerne i det første sving og mistede noget tid bag Glock, men kom hurtigt forbi ham og startede med at holde god fart, nok til at hente dem foran. Jeg mistede DRS indtil sjette omgang og måtte slukke for KERS i starten, så tiderne vi sætter er konkurrencedygtige. Begge stop gik godt indtil jeg følte at raceren begyndte at trække til venstre under nedbremsninger så jeg kørte tilbage til garagen, og det ser ud til at være et problem med venstre ophæng."


Kovalainen overhaler Glock
(Foto: Caterham F1 Team)

Udgået - Vitaly Petrov, Caterham
"Jeg havde et fantastisk løb og det er en skam at jeg måtte udgå med raceren."


Før starten for Petrov - og senere parkerede han blot i modsatte side
(Foto: Caterham F1 Team)

Udgået - Romain Grosjean, Lotus
"Jeg tror vi kunne have fået et godt resultat i dag. Det er frusterende og jeg ville virkelig gerne have nået til det ternede flag og endda på podiet, men på den positive side præsterer raceren godt. Min start var ikke så god, så vi skal have kigget på data. Så er der selvfølgelig kollisionen med Pastor. Som jeg ser det bremsede han alt for sent og ramte mit højre forhjul som ødelagde styringen og det var det - løbet var slut."

Udgået - Nico Hulkenberg, Force India
"Det ser ikke ud til at jeg har meget held i Albert Park. I mit første løb her i 2010 varede det mindre end en omgang - og i dag blev det gentaget. Jeg er stadig ikke sikker på hvad der skete, men jeg blev ramt i det første sving i starten. Der kom en punktering og ophænget var ødelagt så mit løb var forbi.


Hulkenberg kom i en "sandwich" i starten af løbet - og parkerede raceren inden omgangen var slut
(Foto: Force India F1)

Benji

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 18/03/12 - Albert Park - Formel 1
  •