Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Rule Britannia?

Formel 1 
18/03/12 

McLaren og Button overlegen i Australien
Godt nok var det Lewis Hamilton der havde pole position til dagens Formel 1 løb fra Albert Park i Melbourne. Men hans tid i front var rigtig kort. Allerede på de første meter smuttede Button fra ham og fra da af var der ingen tvivl om hvem der førte løbet. Ikke engang da Button var i pit og Hamilton fik en enkelt omgang i front, var man i tvivl. Bag Button var der kampe, dueller, uheld og løfter om en spændende sæson.
 

Vettel og Schumacher havde begge gode starter, mens Webber startede ligesom sidste år, nærmest i bakgear. Derudover blev Webber ramt af en anden kører på vej gennem første sving, hvilket vist heller ikke gjorde hans dag bedre. Alligevel endte han på en 4. plads, bag de McLaren racere og teamkollegaen Sebastian Vettel. Blandt de tre første skete der ikke meget. Vettel knaldede på et tidspunkt speederen gennem gulvet, hvilket bragte ham fra 3. pladsen til 2. pladsen, mens Hamilton var i pit.

McLaren forsøgte sig ellers med en fantastisk taktik ved det andet pitstop. I erkendelse af at dækkene, når de bliver slidte, bliver rigtig slidte, besluttede de sig for at skifte dæk på begge biler på samme omgang. Button og Hamilton lå som nr 1 og 2, med en 10 - 15 sekunders mellemrum. Altså var der ikke plads til at fejle - Button kom i pit og fik fire nye dæk, kørte og så holdt Hamilton der. Og alligevel var ikke nok til at han kunne beholde 2. pladsen - Vettel fik lige kilet sig mellem de to McLaren racere.


Button sejrede stort i Melbourne
(Foto: McLaren Media)

Michael Schumacher tog 3. pladsen da starten gik, og hyggede sig øjensynligt med sin placering, indtil han glemte at dreje. Forklaringen var at gearkassen ikke reagerede, da han skiftede ned, hvorfor farten naturligvis var lige overkanten. Udover en tur og græsplænen, måtte den gamle mand så liste tilbage til pitten og sige farvel og tak for i dag. Men Mercedes havde dog demonstreret mere end sidste år.

Også Rosberg havde lejlighedsvist et godt løb, men mod slutningen gik det helt galt og på sidste omgang trillede han baglæns ud af pointene og endte på en noget beskeden 12. plads. Så der er potentiale i bilen, men der skal stadig lidt mere til at Red Bull og McLaren for alvor bliver bekymrede.

En af de store overraskelser i kvalifikationen var Lotus, hvor tilbagevendte Romain Grosjean var nr. 3, mens tilbagevendte Raikkonen blev elimineret i Q1. Men et er at køre hurtigt, et andet er at køre! Grosjean har været væk fra F1 i et stykke tid og starten han lavede var ikke lige den bedste. Men afsted kom han dog og klarede sig egentlig ganske nydeligt. Altså indtil Pastor Maldonado gerne ville forbi og måske ikke ligefrem gav ham meget plads, men på den anden side virkede Grosjean heller som om han lettede foden fra speederen. Maldonado overlevede uden men, mens Grosjean måtte udgå.

Pastor Maldonado i Williams havde et godt løb, han havde været overraskende hurtigt i kvalifikationen. Og da sidste omgang startede lå han på en 6. plads og pressede en relativ anonym Fernando Alonso på en 5. plads. Men ganske uprovokeret lavede han en fejl på sidste omgang og strøg af banen og brækkede sin brækkede næse på muren. Han endte dog med at blive klassificeret som nr. 13.

Var Fernando Alonso anonym i sin Ferrari, skulle Felipe Massa nok skaffe sig lidt omtale. Og det på trods af at han kørte mestendels udenfor top 10. Men tilgengæld kørte han sammen med Bruno Senna i den anden Williams. Senna overlevede, men endte som nr. 16 - fire omgange efter Button. Massa kom tilbage til pitten, men kom aldrig derfra. Hans tid hos Ferrari virker mere og mere som noget på vej mod en afslutning. I skrivende stund er de ved at at afgøre om en af de to herrer Massa og Senna skal straffes.

Kaos på sidste omgang betød også at Rosberg faldt drastisk tilbage, ikke at det havde noget med Maldonado at gøre. Men han røg uden for pointene, mens den altid spændende Kobayashi hentede 6. pladsen hjem for næsen af Kimi Raikkonen, der i den grad nød godt af de tætte dueller. Da sidste omgang startede lå han på en 10. plads!

Perez i Sauber blev nr. 8 foran Ricciardo i Toro Rosso. Det sidste point gik til Paul di Resta i Force India. Den anden Force India med Hülkenberg var blevet elimineret på første omgang.

Der blev også en enkelt omgang SC, da Petrovs Caterham gik i stå på langsiden. Det betød at en lastbil skulle ud at hente den - hvilket gav den lidt absurde situation at den kom til at ligge foran SC'en og dermed dikterede farten i feltet. Men den kunne nok ses på lang afstand.

Et godt åbningsløb, godt med drama - mestendel på den gode måde. En fortjent vinder - den eneste pæne bil i feltet! Og et fejlfrit løb af Button. Og til kommentatoren på 3+ kan man måske lige nævne at den engelske nationalsang IKKE er Rule Britannia... Næste løb er allerede næste weekend, i Malaysia.

Nr.KørerTeamTid
1.Jenson ButtonMcLaren1t34m09,565s
2.Sebastian VettelRed Bull+ 2,1s
3.Lewis HamiltonMcLaren+ 4,0s
4.Mark WebberRed Bull+ 4,5s
5.Fernando AlonsoFerrari+ 21,5s
6.Kamui KobayashiSauber+ 36,7s
7.Kimi RaikkonenLotus+ 38,0s
8.Sergio PerezSauber+ 39,4s
9.Daniel RicciardoToro Rosso+ 39,5s
10.Paul di RestaForce India+ 39,7s
11.Jean-Eric VergneToro Rosso+ 39,8s
12.Nico RosbergMercedes+ 57,6s
13.Pastor MaldonadoWilliams+ 1 omg.
14.Timo GlockMarussia+ 1 omg.
15.Charles PicMarussia+ 5 omg.
16.Bruno SennaWilliams+ 6 omg
Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 18/03/12 - Albert Park - Formel 1
  •