Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Jan Magnussen i 12 timers kamp om sekunder på Sebring

ALMS 
18/03/12 

American Le Mans SeriesFik andenpladsen få meter før målstregen
Kampen om at vinde GT klassen ved dette års 60. jubilæumsudgave af 12 timers løb på Sebring, blev nøjagtig lige så hård som Jan Magnussen, der kørte for Corvette Racing, havde forudset. Undervejs var otte forskellige biler fra henholdsvis Corvette, Ferrari, BMW og Porsche i føring i det, der igennem alle tolv timer blev en tæt kamp om sekunder.
 

Gennem hele løbet var de forreste fem biler oftest kun adskilt af 15-20 sekunder og løbet blev da også først afgjort på absolut sidste omgang. Jan Magnussen var på det tidspunkt bag rattet af Corvetten – som han deler med Antonio Garcia og debutanten Jordan Taylor - på tredjepladsen, men oppe foran kæmpede Joey Hand i BMW med Olivier Beretta i Ferrari om sejren i nattemørket. På de sidste tre omgange byttede de to plads flere gange og på sidste omgang blev det til kontakt mellem de to. Beretta overtog føringen, da Hand måtte en tur gennem græsset, men ved en afkørsel af Beretta senere på omgangen, ramte han et skilt, der satte sig fast på fronten af bilen. Da Beretta kørte ud af sidste sving på vej mod målstregen, blev han overhalet af først Hand i BMW og lige inden målstregen, nåede Jan Magnussen også forbi.


Jan Magnussen i duel med BMW
(Foto: Jan Kaiser)

”Det var en vild afslutning, men hvis jeg skal være ærlig, så opdagede jeg det slet ikke” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Teamet blev bare ved med at sige på radioen, at jeg skulle give alt hvad jeg havde. Jeg forstod ikke hvorfor, da jeg lige havde fået at vide, at jeg var 20 sekunder efter den førende bil, men jeg pressede alt, hvad jeg kunne på de sidste omgange. I mørket så jeg slet ikke, at det var Ferrari’en jeg passerede på vej mod målstregen. Normalt så er jeg ikke så glad for en andenplads, men når den kommer i hus på den her måde på de sidste meter, så kan man ikke andet end være glad. Vi manglede desværre det sidste i, at kunne kæmpe med om sejren i dag. Vi pressede hårdt og konstant gennem hele dagen og lavede ingen fejl og derfor var vi konstant med fremme, men vi manglede det sidste i bilen til, at vi kunne udfordre de forreste da det gjaldt. Vi havde lidt problemer med blandt andet servostyring og når løbet udvikler sig som det gør i dag, hvor det hele tiden er kamp om tiendedele hver omgang, så skal bilen være helt perfekt”.

Ved årets 12 timers løb var feltet blandet af biler fra to mesterskaber, henholdsvis den Amerikanske Le Mans Serie og den nye VM-serie WEC, men det blev ALMS der trak det længste strå i GT klassen, da de indtog de to første pladser, med Ferrarien fra WEC på tredjepladsen.


Podielpacering til Jan Magnussen og kollegerne
(Foto: Jan Kaiser)

”Resultatet var en rigtig god start på kampen om mesterskabet. Sebring giver ekstra point, så det var gode point at ligge ud med”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 17/03/12 - Sebring - ALMS
  •