Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Albert Park - Det sagde de efter kvalifikationen

Formel 1 
17/03/12 

Kørerne har givet deres kommentarer til dagens indsats - Hamilton beskriver sin omgang der førte til pole position som himmelsk, Grosjean var stolt over sin præstation, mens Ferrari var yderst skuffede. Massa går endda så vidt til at sige at hans racer er ringe!
 

Nr. 1 - Lewis Hamilton, McLaren
"Jeg er utrolig stolt af mit team. Vi har arbejdet utrolig hårdt henover vinteren - vi har ikke givet op. Min første omgang i Q3 føltes meget speciel, og følte at det ville være overraskende hvis nogen kunne nå den. Jeg forsøgte endda endnu mere i mit sidste forsøg men bremsede for sent i det første sving og ødelagde omgangen. Jeg elsker blot kvalifikation, især når man får en omgang sat rigtig sammen. Det føles himmelsk!"


Lewis Hamilton beskriver sin omgang til pole position som himmelsk!
(Foto: McLaren Media)

Nr. 2 - Jenson Button, McLaren
"Lewis hamrede en god omgang i Q3 men jeg synes at hele teamet kan være glad for at begge racere ligger forrest - det er længe siden vi begge har ligget forrest. Vi ved ikke præcis hvor stærk raceren vil være i løbet, men i går lod den til at være konstant og passede på dækkene under stints. I morgen handler det om at holde dækkene i den rigtige temperatur og se godt efter dem."


Jenson Button kommer til at passe godt på dækkene i morgen
(Foto: McLaren Media)

Nr. 3 - Romain Grosjean, Lotus
"Idag blev en drøm opfyldt. Jeg har kun kørt i Albert Park under tøre forhold til morgen og havde ingen ide om hvad der kunne forventes. Da jeg hørte min placering over radioen kunne jeg ikke tro det. Meget få havde stadig tro på mig efter min første tid i Formel 1, men vi har alle arbejdet hårdt på at begynde et nyt eventyr og jeg er meget glad for at levere så god en præstation fra begyndelsen af sæsonen."


Grosjean er tilbage - da han forlod F1 for nogle år siden lignede han en færdig mand - nu tager han Formel 1 med storm
(Foto: Lotus F1 Team / LAT)

Nr. 4 - Michael Schumacher, Mercedes
"Jeg er meget glad for vores præstation da det er et stort skridt frem i forhold til hvor vi var i kvalifikationen sidste år. Vi skal tage det skridt for skridt da konkurrencen er meget tæt så nu skal vi fortsætte med at arbejde hårdt."

Nr. 5 - Mark Webber, Red Bull
"Vi vidste at der var nogle hurtige kørere derude - McLaren og Mercedes og især Roman gjorde det godt. Jeg havde ikke KERS til sidst, hvilket altid påvirker rytmen under kvalifikationen - det er en skam for vi har ellers haft en fejlfri vinter. Vi kan stadig nå på podiet i morgen, men vi har virkelig nogle hurtige racere omkring os."


Mark Webber udkvalificerede sin holdkammerat - og tror stadig på en podieplads
(Foto: Red Bull Media)

Nr. 6 - Sebastian Vettel, Red Bull
"Vi ville gerne have været tættere på fronten, men i Q3 var jeg ikke glad for min omgang. Jeg lavede en fejl i starten og mistede noget tid, så den må jeg tage. Jeg kunne have nået en eller to pladser længere frem, men sådan er det."


Vettel satsede og fik ikke den bedste omgang i Q3
(Foto: Red Bull Media)

Nr. 7 - Nico Rosberg, Mercedes
"Det ser ud til at vi kan være stærke i løbet ud fra det vi har set i træningen i weekenden. Desværre fik jeg ikke det optimale ud af det i dag. Jeg kunne ikke rigtig finde det rigtige set-up da vi har mange nye ting på raceren og det tager nogle løb inden det hele fungerer perfekt. Jeg lavede også en fejl på min sidste omgang som kostede mig noget tid. "

Nr. 8 - Pastor Maldonado, Williams

Nr. 9 - Nico Hulkenberg, Force India
"Jeg er meget glad for dagens resultat da jeg ikke var sikker på at vi kunne komme med i Q3. I løbet er der noget usikkerhed fordi vi ikke har kørt så mange omgange med meget benzin om bord. Det er også det samme for dækkene hvor vi stadig skal lære mere om dem og se hvor langt de kan holde.


Hulkenberg kan være tilfreds med at have nået til Q3 i sit comeback Grand Prix
(Foto: Force India F1)

Nr. 10 - Daniel Ricciardo, Toro Rosso
"Ambitionen for weekenden var, når det kom til kvalifikationen, at komme til Q3 - og det nåede vi. Det bliver lidt af en ny oplevelse for mig i forhold til sidste år, da det er første gang jeg begynder et Grand Prix så langt fremme som midterfeltet."


Lokale Daniel Ricciardo er for første gang med i den bedste del af feltet
(Foto: Toro Rosso)

Nr. 11 - Jean-Eric Vergne, Toro Rosso
"Det synes jeg ikke var dårligt, selvom det er lidt skuffende at misse Q3. Jeg har stadig meget at lære på nuværende tidspunkt og det vigtigste er at det hele gik godt og jeg nyder den nye oplevelse. Mit mål for i morgen? At score nogle point."


Jean-Eric Vergne har fået en flot debut med en 11. plads
(Foto: Toro Rosso)

Nr. 12 - Fernando Alonso, Ferrari
"Sådan forløb det: Jeg kom lidt ud på græsset under nedbremsning, raceren fløj af og så var jeg i gruset. Jeg var i stand til at holde motoren kørende og håbede at marshals ville skubbe mig tilbage på banen. Vi savde fart i dag, også fordi vi ikke har nok aerodynamisk downforce og vi mangler topfart. Lad os håbe på en god start for at indhente dem der er foran os.


"Jeg vil ikke høre mere om det" - Alonso kørte sig selv af og det kostede Q3
(Foto: Ferrari Media)

Nr. 13 - Kamui Kobayashi, Sauber
"Det er klart nok skuffende. I mit andet forsøg i Q2 på et nyt sæt soft dæk kunne jeg ikke finde vejgreb. Jeg har ingen forklaring - det føltes helt anderledes. 13. pladsen er ikke et godt sted at starte og det viser ikke racerens potentiale."


Kobayashi var skuffet over hans sidste sæt dæk
(Foto: Sauber F1 Team)

Nr. 14 - Bruno Senna, Williams

Nr. 15 - Paul Di Resta, Force India
"Det var en svær session og jeg kunne ikke rigtig sætte det sammen. Så der bliver meget arbejde i morgen og jeg skal arbejde hårdt henover aftenen for at se om der er kan findes forbedringer."


Paul Di Resta kunne man have forventet mere af - han starter i den tunge ende af feltet
(Foto: Force India F1)

Nr. 16 - Felipe Massa, Ferrari
"Jeg er meget skuffet - det slet ikke den start på sæsonen som jeg håbede på. Balancen var ikke som jeg gerne ville have den og jeg var aldrig i stand til at få en ren omgang. Jeg manglede hele tiden vejgreb, både på medium og soft compounds, og havde problemer med overstyring på vej ind i svinget og understyring på vej ud. Jeg ved ikke hvorfor, men raceren virker dårligere end under vinterens tests. Vi er tydeligvis bagud, også mere end vi havde forventet i forhold til de andre teams som har forbedret sig meget siden sidste år."


Aerodynamikken er helt væk hos Ferrari
(Foto: Ferrari Media)

Nr. 17 - Sergio Pérez, Sauber
"I Q2 vidste jeg hvad der skulle gøres, men jeg kunne ikke skifte gear mere på grund af et problem med gearkassen. Det er en skam da der var mere at hente i racerne. Startende fra 17. pladsen bliver meget svært men jeg vil gøre mit bedste."


Sergio Perez får langt op til pointene i morgen
(Foto: Sauber F1 Team)

Nr. 18 - Kimi Räikkönen, Lotus
"Der var ikke et problem med raceren - jeg begik en fejl og der var et kommunikationsproblem, så timingen var ikke rigtig til yderligere en omgang. Det kostede os en god placering i kvalifikationen. Der er masser af fart i raceren og styringen var fin. Det er ikke perfekt, men det påvirker ikke min kørsel. Vi kan gøre det bedre end 18. pladsen i morgen, så lad os se hvad der sker."


Raikkonen var alt for tidligt ude af kvalifikationen - lidt af en nedtur for finnen
(Foto: Lotus F1 Team / LAT)

Nr. 19 - Heikki Kovalainen, Caterham
"Vi fik ikke det optimale ud af raceren i Q1, men den føltes bedre i eftermiddagens end under den tredje frie træning, og på min sidste omgang blev jeg forhindret af en HRT racer der sikkert kostede mig omkring 6/10. Der er mange positive ting at tage med fra i dag, især at vi er meget tættere på racerene foran os end vi sluttede sidste år, og nu har vi KERS og en samlet bedre pakke."


Kovalianen er positiv forud for løbet i morgen
(Foto: Caterham F1 Team)

Nr. 20 - Vitaly Petrov, Caterham
"Det var en ok kvalifikation for mig, men nok ikke lige som vi havde håbet på. Der kommer mere."


Petrov lover mere fra Caterham
(Foto: Caterham F1 Team)

Nr. 21 - Timo Glock, Marussia
"Jeg er meget tilfreds med det vi har nået indtil videre. Jeg er glad for den mekaniske side af raceren og alt virker godt. Det har været et godt løft men vi har meget lang vej endnu og masser af hårdt arbejde for at gøre raceren hurtigere."

Nr. 22 - Charles Pic, Marussia
"Vi havde meget arbejde at udføre på meget kort tid. Alle har arbejdet så hårdt for at få os i en god position til kvalifikationen og løbet, og jeg vil gerne takke hele teamet for deres støtte. Jeg er meget spændt men vil gerne være fokuseret og få så meget ud af weekenden i mit første løb."

DNQ - Pedro de la Rosa, HRT
"Vi gjorde hvad vi kunne. Jeg sagde det allerede i onsdag da vi ankom at dette er en test for os - det er vores forberedelse. Det kedelige er at det sker foran kørende kameraer. Vi burde havde gjort det tidligere men vi manglede tiden, så nu kan alle arbejde frem til Malaysia."


Pedro de la Rosa kæmpede for det umulige - og må pakke ned sammen med resten af teamet
(Foto: HRT F1 Team)

DNQ - Narain Karthikeyan, HRT
"Dagens resultat er meget skuffende for enhver kører, det kan der ikke være tvivl om. Vi kan forsøge at komme med mange undskyldninger, men når alt kommer til alt, så mangler vi kørsel i optakten."


Der var intet Karthikeyan kunne stille op - racerne fra HRT bliver alt for varme på alt for kort tid
(Foto: HRT F1 Team)

Benji

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 18/03/12 - Albert Park - Formel 1
  •