American Le Mans Series

Jan Magnussen fik pole position med tredje bedste tid

ALMS
17/03/12

American Le Mans SeriesJan Magnussen tog pole position i GT klassen i den Amerikanske Le Mans Serie, da kvalifikationen til den 60. udgave af 12 timers løbet på Sebring blev afviklet fredag. Jan Magnussen var dog ikke hurtigste mand i GT klassen, da 12 timers løbet på Sebring i år, for første gang, har et felt, der repræsenterer to forskellige mesterskaber bygget på samme reglement.

Således tæller feltet biler, der deltager i WEC, World Endurance Championship og i ALMS, den Amerikanske Le Mans Serie og da samtlige 21 GT biler havde været på banen, var det med Ferrari F458 på de to forreste pladser efterfulgt af Jan Magnussen i Corvette C6.R, foran Corvette Racings anden bil, der blev kørt af Oliver Gavin.

Selvom der således køres om fulde point i to forskellige mesterskaber og der fejres en vinder i begge mesterskaber, er Jan Magnussen ikke i tvivl om, hvad han kører efter.

”Det kan godt være, at jeg sidder her, fordi jeg har pole position i ALMS” sagde Jan Magnussen til den officielle pressekonference, ”men for mig, så drejer det sig om at være hurtigst af alle GT biler. Sådan vil det også være i løbet. Vi kører for at slutte som den bedste af alle 21 biler i GT klassen. Ferrari ser rigtig stærke ud lige nu, men jeg er ikke i tvivl om, at Porsche og BMW også vil være med helt fremme. GT klassen bliver stærkere og stærkere år for år, så selvom det gælder om, at være tilstede i den sidste time af løbet, så er jeg sikker på, at det bliver tæt og hårdt ræs samtlige tolv timer”.

Jan Magnussens bedste tid i kvalifikationen blev sat på hans absolut sidste omgang. Teamet håbede, at han havde brændstof nok til at fuldføre omgangen, hvilket han lige nøjagtig kunne. Kort efter løb Corvetten tør for benzin og Jan Magnussen måtte stoppe ude på banen.

”Det var en superfed omgang. Det var rigtig sjovt” sagde en glad Jan Magnussen bagefter. ”Vi fik ikke det bedste ud af det, da dækkene var på sit maksimale, så der blev virkelig satset på den sidste omgang. Jeg var lige på grænsen og i sidste sving var bilen så sidelæns den kunne være, uden at miste tid. Så det var fedt at tiden kom i hus på den omgang”.

12 hours of Sebring, der har rekordstor tilmelding på hele 64 biler, starter lørdag kl. 10.30 lokal tid, klokken 15.30 dansk tid. Løbet kan følges med live TV på nettet på www.alms.com eller på Motors TV.