Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Albert Park - Det sagde de efter træningen

Formel 1 
16/03/12 

Samling af kommentarer og billeder fra dagens kørsel
Dagen igennem sprøjter de forskellige teams ud med kommentarer til dagens indsats. Vi samler dem sammen og giver de vigtigste kommentarer fra kørerne. Hvem er tilfredse, hvem er skuffede - og hvem har en del at se til?
 

Nr. 1 - Michael Schumacher, Mercedes
"Det var to meget lovende træninger for os. Men jeg vil ikke gå så langt og sige at vi er sikre, da forholdene var for blandede til at få et klart billede. Vi ved hvordan fredagens træninger kan være, og man ved ikke hvor meget benzin de andre kører med. På den anden side er det godt at se at vi er godt med under de forskellige forhold og at raceren kører godt - jeg kan mærke det!"

Nr. 3 - Sergio Pérez, Sauber
"Det er meget svært at udlede noget af dagens information da forholdene ikke var stabile. Den tredje frie træning i morgen bliver meget vigtig."


Sergio Perez
(Foto: Sauber F1 Team)

Nr. 4 - Fernando Alonso, Ferrari
"Det var lidt kompliceret at forsøge at arbejde det program vi havde planlagt for Fredag på grund af vejret. Derfor er der stadig noget arbejde inden kvalifikationen. Jeg er rimelig tilfreds med bilen. Vi har ikke kørt den normale sammenligning mellem de to dæktyper, fordi vi for det meste kørte på intermediates og medium compound, og de ser ud til at klare sig godt. Det er vigtigt at alt fungerer perfekt. Der er ingen grund til at kigge på resultatet fra i dag for at give en forudsigelse til kvalifikationen. I morgen forventer jeg en meget blandet grid fordi der er så mange teams der har gjort det godt henover vinteren."


Alonso på vej ud på start/mål
(Foto: Ferrari Media)

Nr. 5 - Kamui Kobayashi, Sauber
"På grund af de skiftende forhold var det klart at det ikke var let at lære noget i dag, så nu skal vi beslutte os for hvad vi vil gøre og tænke meget grundigt over hvad der er planen til i morgen."


Smil Kamui
(Foto: Sauber F1 Team)

Nr. 7 - Felipe Massa, Ferrari
"I den første træning kørte jeg af - hvilket kostede mig noget tid. Da jeg bremsede kørte jeg med venstre hjul på græsset og raceren spandt af og stoppede i gruset. Samlet var det ikke muligt at forstå ret meget om hvor vi er i forhold til de øvrige. Jeg har kørt for få omgange til at sige om raceren har ændret sig siden testen i Barcelona."


Endestationen for Massa i den første frie træning
(Foto: Ferrari Media)

Nr. 8 - Heikki Kovalainen, Caterham
"Det er en skam at forholdene i dag betød at vi ikke kunne teste dækkene bedre, men det er det samme for alle. Det er også godt at se den nye frontvinge som vi begge kørte med til morgen giver mere vejgreb, så det er endnu et skridt frem."

Nr. 9 - Nico Rosberg, Mercedes
"Vi lærte meget forud for løbet i Melbourne i de to træninger, så det var en meget produktiv dag. Jeg føler mig meget godt tilpas i raceren. Dog er det svært at finde ud af hvor vi reelt er i forhold til de andre, da det var umulige forhold."

Nr. 10 - Sebastian Vettel, Red Bull
"Jeg synes det er åbenlyst at forholdene gjorde det svært at få kørt meget, men det var det samme for alle. Den korte tid vi havde i raceren i eftermiddags var okay, men nu skal vi finde balancen og lære mere om raceren. Det er vigtigt at tage skridtet frem og tage det derfra. Tid på banen er vigtigt når raceren stadig er så ny."


Vettel & Queen Elizabeth - nyt match i Formel 1?
(Foto: Red Bull Media)

Nr. 11 - Mark Webber, Red Bull
"Vi lærte kun lidt i dag - men efter ni ugers vente var det en skam som vejret var. Til slut fik vi det ud af det som var muligt, men vi har stadig noget arbejde foran os. Det var et kompromis for alle - jeg ser frem til at komme tilbage i morgen."


Mere arbejde i vente for Red Bull
(Foto: Red Bull Media)

Nr. 13 - Vitaly Petrov, Caterham
"Vi havde et mindre problem til morgen som gjorde det sidste forsøg kortere, men det mest markante for mig i dag er jeg føler mig godt tilpas i teamet."

Nr. 15 - Jenson Button, McLaren
"Raceren fungerer godt for mig. Der er stadig et par områder hvor vi kan forbedre os, og vi fik ikke så mange omgange som jeg gerne ville have haft. Vi lavede noget opsætningsarbejde til morgen og brugte eftermiddagen til at forstå hvordan raceren reagerer på at køre på regnvejs- og intermediate dæk."


Button i regnvejrsopsætning
(Foto: McLaren F1)

Nr. 16 - Lewis Hamilton, McLaren
"Om eftermiddagen kørte vi ikke i regnvejret da vejrudsigten siger at det bliver tørt resten af weekenden. I morgen bliver det vigtigt at komme tidligt ud og få kørt mest muligt i tørvejret så vi kan arbejde på set-up. Det ser stadig tæt ud mellem os, Red Bull og Mercedes."


Hamilton på vej rundt
(Foto: McLaren F1)

Nr. 20 - Jean-Eric Vergne, Toro Rosso
"Min første fredag som Formel 1 kører var en stor følelse. Og at være den første kører ude på banen var noget helt specielt. Regnen gjorde livet svært for os, men det var sjovt da jeg ikke har kørt på regndæk. Samlet vil jeg sige at det var en positiv første dag og i morgen skal jeg presse mere på."


Jean-Eric Vergne var første mand på banen
(Foto: Toro Rosso Media)

Nr. 21 - Daniel Ricciardo, Toro Rosso
"Eftermiddagen var noget blandet. Vi fik det meste ud af vores dæk compounds, på nær option-dækket. Jeg kørte en længere stint og jeg tror vi kan stadig hente mere fart til løbet og det gode ved det er jeg ved hvad vi skal gøre for at blive hurtigere. Banen er meget anderledes end de to baner vi har testet på i vinters."


Hjemmebane for Ricciardo - det giver meget støj udenfor banen
(Foto: Toro Rosso Media)

Benji

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 18/03/12 - Albert Park - Formel 1
  •