Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Sebastian Loeb vinder Rally Mexico for 6 gang i træk

WRC 
12/03/12 

World Rally ChampionshipEfter årets nok hårdeste rally viste Citroen igen deres styrke sammen med Sebastian Loeb og Mikko Hirvonen begge i Citroen DS3 WRC biler. Overraskelsen i dette rally var nok at Mikko Hirvonen kunne holde et så højt tempo i dette kun 3 WRC rally i en Citroen DS3 efter skiftet fra Ford i år.
 

Mikko har dog også udtalt:
Det var stærk af teamet med denne 1-2 sejr. Lidt efter lidt er jeg ved at vende mig til den måde jeg skal køre den nye Citroen DS3 på, og det har været en rigtig god weekend.


Sebastien Loeb
(Foto: Citroen Racing)

Sebastian Loeb vandt hans 6 Rally Mexico og hans 69`WRC sejr som så ofte før kontrollerede han rallyet fra midt af løbet og frem efter at han havde fået lagt afstand til Mikko Hirvonen og han udtalte da også: Det har været en perfekt Weekend og et godt Rally.

For Ford var det lidt af en rutshebane rally. Petter Solberg – Ford Fiesta RS sikrede sig dog en flot 3 plads efter dette hårde rally og vandt også Super Special prøven og de bonus point den giver.


Petter Solberg
(Foto: Ford World Rally Team)

Det gik noget anderledes for Jari Matti Latvala der ellers havde fundet noget af den fart Ford har manglede i dette rally de sidste mange år men lige lidt hjalp det når man satser lidt for meget selv når man forsøger at køre sikkert. Jari Matti udtalte om hans uheld på den næst sidste prøve af rally Mexico: Jeg kørte imod et hurtigt højre sving som gik over I en hurtig venstre-højre kombination. På afstand kunne jeg se Evgeny Novikovs bil liggende på taget ved siden af vejen og jeg bremsede hårdt og bilen gled over i en vold og rullede rundt men vi kom tilbage på vejen. Men da Jari Matti ønskede at starte på den næste prøve efter de havde haft en service pause blev han nægtet start da Officials havde fundet en lille bule i hans bur efter uheldet og dermed var det løb over.

Men Ford viste dog at de med dette års Fiesta RS WRC har fundet noget mere fart og vandt da også 11 af de 22 prøver i dette års Rally Mexico som er lovendende for deres chancer i de næste løb så Sebastian Loeb og Mikko Hirvonen stadig skal holde sig til for at vinde flere rallyer.

Resultatet af Rally Mexico

1 S Loeb/D Elena Citroen DS3 4:15:32.7
2 M Hirvonen/J Lehtinen Citroen DS3 4:16:15.1
3 P Solberg/C Patterson Ford Fiesta RS 4:17:44.1
4 M Østberg/J Andersson Ford Fiesta RS 4:20:24.2
5 O Tänak/K Sikk Ford Fiesta RS 4:20:35.3
6 N Al Attiyah/G Bernacchini Citroen DS3 4:22:14.1
7 A Araujo/M Ramalho Mini John Cooper 4:28:19.6
8 S Ogier/J Ingrassia Skoda Fabia S2000 4:30:30.5
9 K Block/A Gelsomino Ford Fiesta RS 4:37:59.5
10 R Trivino/A Haro Ford Fiesta RS 4:39:03.4

Kørernes mesterskab

1 S Loeb 66pts
2 M Hirvonen 50pts
3 P Solberg 47pts
4 M Østberg 28pts
5 J-M Latvala 26pts
6 E Novikov 21pts

Konstruktørernes mesterskab

1 Citroen Total WRT 108pts
2 Ford WRT 70pts
3 M-Sport Ford WRT 50pts
4 Mini WRT 26pts
5 Qatar WRT 16pts
6 Citroen Junior WRT 6pts
Per Flemming Rasmussen
Rasmotorsport.com

Læs mere om:
  • Petter Solberg
  • Sebastien Loeb
  • Mexico
  • 11/03/12 - Mexico - WRC
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: