Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Michael Christensen til Porsche

Porsche
Carrera Cup
Germany 

09/03/12 

Endnu et ungt dansk racertalent har sikret sig et fantastisk udgangspunkt til den kommende sæson. 21-årige Michael Christensen fra Karlslunde blev fredag præsenteret som den ene af to juniorkørere som Porsche satser på fremadrettet. Det ikoniske sportsvognsmærke genoptager i 2012 projektet med at udvælge og uddanne unge kørere til at repræsentere mærket i fremtiden. Efter en grundig udvælgelsesproces er den ene af disse altså dansker.
 

Michael Christensen har længe båret prædikatet ”supertalent”. I 2005 vandt han således Europamesterskabet i karting for juniorer, og fulgte op med sølv ved VM for seniorer året efter.


(Foto: Porsche Motorsport)

I 2008 vandt han titlen som ”rookie of the year” i formel BMW, og 2009 blev det til fire sejre i mesterskabet og en samlet fjerdeplads. To gange har han været tysk mester i karting.
I 2010 og 2011 deltog Michael Christensen i det prestigefyldte GP3 mesterskab, hvor det sidste år blev til to podieplaceringer. Inden 2012 blev mekanikerlærlingen endvidere udtaget som Danmarks repræsentant ved FIA Academy.


(Foto: Porsche Motorsport)
Indplaceringen som Porsche Junior Driver betyder at danskeren skifter formelracerne ud med sportsvogne. Hovedindsatsen i 2012 blive Porsche Carrera Cup Deutschland, der som navnet antyder er en løbsserie med basis i Tyskland som følger DTM. Løb i andre kategorier kan også komme på tale. Forløber sæsonen tilfredsstillende skifter danskeren i 2013 til Porsche Super Cup, der deltager ved alle europæiske Formel 1 løb. Og i sidste ende venter så Porsches Le Mans projekt, der søsættes i løbet af 2013.

Det er første gang i nyere tid en dansker er officiel fabrikskører for Porsche. Programmet styres af den tidligere klassevinder i Le Mans m.m. Sascha Maassen, og foruden Michael Christensen er østrigeren Klaus Bachler udtaget.


(Foto: Porsche Motorsport)

Michael Christensen har siden 2007 været indplaceret i DASU og Team Danmarks talentudviklingsprogram. I 2009 blev han kåret som Årets Bilsportskører.


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  •