Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 3.5 Series

Marco Sørensen på vej til Formel 1

Formula Renault
3.5 Series 

08/03/12 

Nordjyden Marco L. Sørensen er nu igen tilbage i inderkredsen omkring Formel 1. Han har skrevet kontrakt med Lotus F1 teamet som junior kører, og melder sig dermed på banen, som en kommende Dansk Formel 1 kører.
 

I år skal Marco kører for Team Lotus Junior Team i klassen World Series 3.5 som rangerer lige under Formel 1, og hvis alt går som planlagt skal han senere teste Formel 1.

Marco skrev allerede i 2009 kontrakt med Renaults Formel 1 team som junior kører og var spået en stor fremtid. Som bekendt lukkede Renault allerede året efter deres junior program ned på grund af finanskrisen. Siden da har Marco måtte kæmpet en hård kamp for at holde gang i karrieren. Men nu er han tilbage med et brag og det endda uden en stor-sponsor i ryggen, hvilket er næsten uhørt i denne branche.

Marco udtaler fra Tjekkiet:
Min kontrakt var allerede på plads før jul, men teamet har først valgt at offentliggøre det nu. Dette har givet ro på, så jeg har kunnet koncentrerer mig fuldt ud om forberedelserne til den kommende sæson. Det meste af vinteren er gået med træning og simulator test. Jeg er selvfølgelige ydmyg over, at Lotus giver mig denne chance. I modsætning til de fleste andre kører i feltet så har jeg ikke selv penge med, og den tillid vil jeg gøre alt for at leve op til.

Folkene bag Lotus F1, eller det forhenværende Renault F1, har fulgt mig tæt siden Renault dagene, og de har lagt vægt på, hvordan jeg har været i stand til at få bygget et godt team op omkring mig. Jeg har ikke haft penge til at kunne købe mig ind i diverse top teams, og har derfor måtte klare mig med hvad jeg har kunne få stillet til rådighed. Ved hjælp at hårdt team arbejde har det næsten altid lykkedes mig at få vendt disse mindre teams til top teams, og det er netop det, som Lotus har lagt vægt på. De har endda ansat nogle af mine tidligere mekanikere og ingeniører fra min F3 tid.

Det bliver en spændende sæson, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang.

Marco´s første løb bliver den første weekend i maj, hvor at sæsonen skydes i gang på banen Motorland i Spanien. Andet løb køres som opvarmning til Formel 1 løbet i Monaco i slutningen af maj.

Marco Racing


Læs mere om:
  • Marco L. Sørensen
  •