Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Barcelona test - torsdag

Formel 1 
01/03/12 

Opdateret 16:30
De bedste tider er efter alt at dømme allerede sat inden kørerne gik til frokost. Hurtigste mand i Barcelona var på det tidspunkt Jenson Button i McLaren.
 

Den sidste vintertest er blevet skudt i gang i Barcelona. Her bliver det muligt for sidste gang at prøve racerne af inden de sendes til Melbourne til årets første Grand Prix. Marussia er fraværende, da de ikke har fået deres racer igennem crash testen, og HRT kæmper for at blive klar til i hvert fald den sidste testdag.

Derudover er der byttet om hos Caterham, hvor Petrov er trådt til på førstedagen da Heikki Kovalainen er sendt i seng med maveproblemer, sandsynligvis noget madforgiftning.


Der testes i den spanske forårssol i Barcelona
(Foto: Force India)

Første mand på banen blev i øvrigt Mark Webber for Red Bull - de havde ellers oprindelig ikke planlagt at deltage i dag, men grundet FIAs tolkning af reglementet har de ikke mulighed for at teste igen på mandag.

Den første times test handlede mest om at få banket støvet af racerne og se at det hele virker. Der er kun sat få tider på den forholdsvis kolde bane, hvor mange teams har testet pitstops om og om igen.


Felipe Massa venter på at komme på banen
(Foto: Ferrari Media)

Tiderne er sidst på formiddagen begyndt at få et godt tryk ned. En meget interessant tid er blevet sat af Jenson Button med tiden 1:23,510 - den er sat på Pirellis 'hard compound' - og er hurtigere end de øvrige der ellers har været ude på især 'medium compound'. Måske et signal om at McLaren står rimelig stærkt.

Frem mod frokost blev der kørt lidt længere stints. Blandt andet var Massa ude på banen i en længere periode. Her satte han tider omkring to sekunder fra Buttons hurtigste tid - måske en god ide om et reelt race-pace fra Ferrari-raceren. Der har også været flere der har været meget flittige på banen. Jean-Eric Vergne fra Toro Rosso har kørt næsten en løbsdistance henover formiddagen. Franskmanden har da også brug for at lære raceren af kende da han er nybegynder i Formel 1-sammenhæng. Også hos Caterham er der blevet kørt mange omgange hvor det har været Vitaly Petrov der har siddet bag rattet. De er kommet tættere på de etablerede teams, og det bliver spændende at se om de i 2012 for alvor kan begynde at komme med i den gruppe. En ting er sikkert: Marussia og HRT kommer til at blive de to dårligste teams i 2012.


Jean-Eric Vergne var meget flittig hos Toro Rosso
(Foto: Toro Rosso Media)

Tiderne i formiddagens test

1. Jenson Button (McLaren) - 1:23,510 - 27 omg
2. Sergio Perez (Sauber) - 1:23,820 - 56 omg
3. Romain Grosjean (Lotus) - 1:23,959 - 36 omg
4. Nico Rosberg (Mercedes) - 1:23,992 - 57 omg
5. Mark Webber (Red Bull) - 1:23,993 - 53 omg
6. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) - 1:24,216 - 61 omg
7. Paul di Resta (Force India) - 1:24,305s - 48 omg
8. Felipe Massa (Ferrari) - 1:24,318 - 45 omg
9. Vitaly Petrov (Caterham) - 1:24,876 - 67 omg
10. Pastor Maldonado (Williams) - 1:25,587 - 37 omg


Paul di Resta og Force India er ikke helt fremme i top som tidligere - skotten er på udkig efter den gode tid
(Foto: Force India F1)

Eftermiddagen forventes primært at ville blive brugt til at køre længere stints, da banen også nu begynder at være i en stand der minder om "normale" Grand Prix forhold. Et af de teams der også er kommet positivt ud af morgenens test er Lotus der i sidste uge ellers måtte opgive at teste allerede på førstedagen. Efter en lille uges tid på fabrikken er der dog kommet skik på Lotus raceren.


Lotus har igen fået styr på deres racer
(Foto: Lotus F1 Team)

Der køres længere - og tiderne er stadig ikke i nærheden af det der blev kørt til formiddag. Men flere racere har fået kørt mange omgange, og første mand til at komme over 100 omgange blev Caterham med Vitaly Petrov. De kan i hvert fald ikke klage over holdbarheden i raceren!

Ellers har det stort set kun været Romain Grosjean der har været tæt på sine bedste tider - de øvrige kørere er et godt stykke fra.


Sergio Perez på vej ud af pitten - stadig et stykke fra Buttons bedste tid
(Foto: Sauber F1 Team)

De mest markante tider kom sidst på eftermiddagen fra Mark Webber som på de hårde dæk satte en række meget stabile tider. Det tyder virkelig godt for de forsvarende verdensmestre. Andre kørere var også ude på længere stints - til sammenligning var Jean-Eric Vergne konstant omkring halvandet sekund fra Webbers tider, på den samme type dæk.

Anderledes tvivlsomt er det at konkludere noget ud fra Ferraris tider. Felipe Massa kørte et længere stint på 'soft compound', altså to compounds blødere end det hårde. Her var tiderne endda langsommere end Webbers tider. Og der har været meget stille fra McLarens side hvor Jenson Button stort set ikke har kørt nogen omgange i eftermiddag. Omkring klokken 16.30 varmede han dog op til de sidste stints. Enten har McLaren tiltro til raceren og sparer sig derfor.

Det er selvfølgelig tidligt at danne sig nogle konklusioner, men Red Bull ser stærkest ud. Nu er det ikke altid til at sige hvor meget benzin der køres med, men Webbers eftermiddags tid på 1:23,8 blev sat på 'medium' compounds. At dømme ud fra tiden kan det have været et forsøg på en kvalifikations-sammenligning. Til sammenligning kørte Paul di Resta et stint hvor omgangene lå omkring 1:28. Skuffende har det dog været at se Williams ligge i bunden - og heller ikke særlig aktive i løbet af eftermiddagen.

Benji

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 04/03/12 - Circuit de Catalunya - Formel 1 Test
  •      ASETEK SIMSPORTS