Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Camaro Cup

Dennis Lind hentede pokal i Florida

Camaro Cup 
01/03/12 

Dennis Lind fra Roskilde har skrevet sig ind i en lille eksklusiv klub af danske racerkørere, der har hentet en pokal i USA. Dennis Lind besøgte Florida sammen med den svenske Camaro Cup serie, hvor der blev kørt i alt fem løb, to løb på den berømte Sebring International Raceway og tre løb på Palm Beach International Raceway.
 

Dennis Lind, der debuterede i Camaro Cup, kørte for svenske Memphis Racing og var en af kun tre danske kørere i det store felt på 17 biler. Til trods for at det kun, grundet mekaniske nedbrud, lykkedes Dennis at gennemføre to af de fem løb, så formåede Dennis at gøre sig selv positivt bemærket. Med et felt bestående af blandt andre Jan Magnussen, Le Mans køreren Nic Jonsson, ALMS køreren Jay Cochran, den svenske mester Fredrik Ros og finske mester Jari Nurminen var det erfarne kørere, Dennis skulle forsøge at udfordre.


Dennis Lind på indersiden af Jan Magnussen ved starten af løb to på Sebring
(Foto: DeltaPhoto.se / Göran R)

Ved første løb på Sebring formåede Dennis at køre sig i føring, da han overhalede Jan Magnussen, der kæmpede med motorproblemer. Desværre fik Dennis et utilsigtet puf fra Jan og røg af banen i det hurtige sving 1. Dennis kom tilbage på banen og nåede op på andenpladsen inden gearkassen gav op. I andet løb førte Dennis løbet fra start, men blev på første omgang overhalet af Jan Magnussen og udgik kort efter med nye problemer på bilen.

På Palm Beach startede Dennis med at køre en flot fjerdeplads hjem. Teamet skiftede flere dele på bilen til andet løb dagen efter og her fik Dennis og teamet belønning for deres anstrengelser, da Dennis kørte en flot andenplads hjem og dermed kunne gå på sejrspodiet og modtage sin pokal ved siden af vinderen Jan Magnussen.

”Det har været en helt vild oplevelse” fortæller Dennis Lind. ”Selvom det kun lykkedes at gennemføre to løb, så har det været en stor oplevelse. Jeg var oppe mod nogle store navne, der havde masser af erfaring med de her biler, så jeg var rigtig godt tilfreds og glad med det jeg fik vist og det var teamet også. Det var selvfølgelig ærgerligt, at jeg fik et puf af Jan på Sebring. Men det er racing og det er hvad der sker og Jan har sagt, at han var ked af det, så det har jeg det fint med. Bilen holdt alligevel ikke resten af løbet. På Palm Beach fik vi skiftet bagtøj og gearkasse mellem første og andet løb og så havde jeg pludselig mere fart. Så det var vildt fedt at køre en andenplads hjem. Det er helt sikkert den bedste andenplads i min karriere. Desværre gik bilen død så snart starten gik til det sidste løb. Jeg havde ellers lige set frem til en god duel med Jan, men sådan skulle det ikke gå”.


Dennis Lind kørte for svenske Memphis Racing
(Foto: DeltaPhoto.se / Göran R)

Dennis Lind arbejder sammen med sin manager Peter Hartvig på at få sæsonen 2012 på plads. Endnu er intet fastlagt, men løbene i Florida har givet et par kontakter i USA, der skal følges op på, ligesom der kigges på muligheden for at køre DTC i Danmark.


Læs mere om:
  • Dennis Lind
  •