Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Camaro Cup

Amerikansk testtur overstået for DTC-bilerne

Camaro Cup 
28/02/12 

Opgradereringer er på vej til bilerne i Danish Thundersport Championship
Når årets Danish Thundersport Championship skydes i gang på FDM Jyllandsringen i den sidste weekend af april, bliver det med nogle gennemtestede og velafprøvede biler i feltet. Den konstruktion, der ligger til grund for de nye DTC-biler, har godt nok to sæsoner bag sig på de svenske baner, men i midten af februar blev den underkastet en grundig test i forbindelse med to løbsweekender i USA.
 

”Vi kørte på Palm Beach International Raceway og så Sebring-banen, som jeg jo kender godt fra 12-timers løbet,” fortæller Jan Magnussen, England, der sammen med Dennis Lind, Roskilde, og Martin Hansen, Jyllinge, udgjorde den danske del af det godt 20 bils store felt, der var til start i USA.

”Sebring er den bane, alle bruger til at få bilerne til at holde til Le Mans-løbet. Det er en dræberbane, som med sin ujævne asfalt virkelig ryster tingene fra hinanden,” forklarer den tidligere DTC-mester. ”Min bil kørte over 900 km på vores amerikanske tur, og vi skiftede to forhjulslejer og to trækaksler bagpå.”

De to løbsweekender blev overværet af repræsentanter fra dels den nordiske importør, dels af de amerikanske producenter af bilerne, og til sæsonstarten kommer der et nyt bagtøj, der bedre kan klare belastningerne, mens fronten af bilerne modificeres, så der kommer bedre køling til bremserne.


Jan Magnussen giver sit OK til forbedringerne af DTC-bilerne efter de nordiske teams tur til Florida tidligere på måneden

”Der blev ødelagt et par motorer, men det skyldtes ene og alene, at motorerne blev overdrejet, fordi kørerne kiksede gearskift, men den fejl bliver også elimineret med den nye gearkasse,” fortæller Jan Magnussen.

”Selv havde jeg på Sebring en motor, der kun gik på syv cylindre, og det skyldtes blot, at en af ledningerne fra strømfordeleren ikke var blevet strippet op, så den ramte en udstødning og brændte over. Da det var fikset, kørte bilen upåklageligt.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 12/02/12 - Sebring - Camaro Cup
  • 19/02/12 - Palm Beach International - Camaro Cup
  •