Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Fremtidens racerstjerne

Diverse 
25/02/12 

Det er få arrangører, som tør tage konkurrencen op med X-faktor en fredag aften, men Motor Klubben Centrum tog kampen op og de 65 mennesker, som fyldte FTZ’s konferencelokale i Odenses industriområde, følte bestemt, at de havde valgt rigtigt. X-faktor var der nemlig til overflod hos aftenens hovedperson: Kevin Magnussen.
 

Magnussen-navnet er kendt af enhver dansk motorsportsfan. Jan Magnussen er den eneste dansker, som har scoret point i kampen om verdensmesterskabet i Formel 1 og har i mange år haft en stor fanskare. Men om få år er det sandsynligvis hans søn, Kevin Magnussen, som de danske fans vil følge på de store racerbaner.


Fremtidens racerstjerne Kevin Magnussen, sammen med hans manager Dorthe Riis Madsen.
(Foto: Ebbe Madsen)

I hvert fald er der næppe tvivl om, at de 65 tilhørere vil følge opmærksomt med i Kevin Magnussens resultater fremover, efter at have tilbragt et par timer med at lytte til hans beretning om sin foreløbige karriere og hans fremtidsdrømme. Nej – drømme er et forkert ord. Fremtidsmål er meget mere dækkende, for den 19-årige Kevin udstrålede en ro, en målrettethed og ikke mindst en selverkendelse, som gav alle det indtryk, at de her sad overfor en, som kan nå rigtig langt.

Og målet er stort: Verdens bedste Formel 1 kører! Intet mindre. ”Og sådan har det altid været – lige siden jeg begyndte med go-kart som 2-årig,” smilede Kevin Magnussen, som i samme åndedrag tilføjede, at hans forestillinger som dreng nok var noget naive. Dengang drejede det sig bare om at køre så hurtigt som muligt, men på toppen er alle kørerne lynende hurtige og derfor skal man arbejde hårdt på mange andre punkter for at kunne opnå den lille fordel, som hæver en over resten.

Det er Kevin Magnussen meget bevidst om, og han fortalte åbent om, hvordan han allerede nu har fået en helt unik mulighed for at kunne arbejde netop med disse områder sideløbende med sin deltagelse i motorløb rundt i hele verden. Kevin lagde ikke skjul på, at hans efternavn havde været med til at skabe disse muligheder. ”Jeg hedder Magnussen og derfor er der rigtig mange, som kigger på mig. Det har været en fordel – men det betyder også, at jeg har været nødt til at klare mig godt, for at folk gad blive ved med at kigge. Opmærksomheden har jeg fået – men resultaterne har jeg selv lavet,” slog han fast.

Blandt de, som kiggede på den unge Kevin Magnussen, var Formel 1 teamet, McLaren, og de har åbenbart syntes om, hvad de har set, for Kevin kunne fortælle om, hvordan han er blevet optaget i teamets juniorprogram. Det betyder ikke, at han kører for McLaren, men at de følger med i, hvordan han udvikler sig og – ikke mindst – bistår med råd og vejledning omkring fysisk og mental træning, teknisk indsigt, karrierevalg – ja alt andet end lige det at køre lynende hurtigt. ”Det med at køre hurtigt tager de ganske enkelt som en selvfølge,” sagde Kevin, som havde tilhørerne i sin hule hånd, når han fortalte om, hvor seriøst McLaren arbejdede.


Stemningsbilled fra klubaften.
(Foto: Ebbe Madsen)

Med til arrangementet var også Kevin Magnussens manager, Dorthe Riis Madsen, som ud over at fortælle om, hvordan der konstant skal arbejdes med at skaffe de økonomiske ressourcer, der er nødvendige for at dyrke motorsport på topplan, også bemærkede, hvordan Kevins status lige så stille var stigende rundt omkring i verden. ”For få år siden snakkede man om Kevin som Jan Magnussens søn ude på banerne – nu er Jan Kevin Magnussens far. Det fortæller meget om, hvordan Kevins navn er sevet ind i motorsportsverdenen,” mente hun.

Resultaterne begynder også at kunne tale for sig selv. I 2011 kørte Kevin Magnussen i sin første sæson i det internationalt anerkendte britiske Formel 3 mesterskab sig til en samlet andenplads. Han var den kører, som vandt flest løb, men en stribe tekniske problemer betød, at sejrene ikke kunne omsættes til det endelige mesterskab. I den kommende sæson skal der køres World Series Renault – en serie få trin under Formel 1 – hvor Kevin allerede har udvist stor styrke i de indledende tests.

Motorklubben Centrum
www.mkc-sport.dk


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  •