Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Ed Carpenter Racing med Chevy motor

IndyCar
Series  

17/02/12 

Indycar køreren Ed Carpenters nye Indycar team, som ikke overraskende vil bære navnet Ed Carpenter Racing, har mandag sikret sig en kontrakt med Chevrolet vedrørende levering af den amerikanske bilgigants 6 cylindere 2,2 liters turbo motorer til dette år IZOD Indycar mesterskab.
Meddelelsen vedrørende den nye aftale mellem Ed Carpenter Racing og Chevrolet Racing blev offentliggjort i Chevrolet hovedsæde i bilbyen Detroit sent mandag eftermiddag.
 

Ed Carpenters har valgt at etablerer sit nye team i Indianapolis, som også er hjemstedet for ”Indianapolis Motor Speedway” som er en af verdens mest navnkundige racerbaner og en by som er nøje forbundet med amerikansk motorsport.

Ed Carpenter vil foreløbig være Ed Carpenter Racing eneste kører, men teamet som har Ed Carpenter stedfar som medejer vil dog ikke udelukke at teamet på et senere, men ikke nærmere bestemt tidspunkt vil hyre endnu en kører til teamet.

Med Chevrolets udmeldelse mandag har det amerikanske bilmærke foreløbig forpligtet sig til at levere motorer til Penske Racing (3), Panter Racing (1), Andretti Motorsport (3) og KV Racing Technology som foreløbig har tilmeldt to biler til dette års IZOD Indycar mesterskab. KV Racing har dog åbnet muligheden for at tilmelde en tredje bil, i det brasilianeren Rubens Barrichello har givet udtryk for, at han vil slutte sig til teamet nu hvor hans muligheder i Formel 1 ser ud til at være udtømte. Det vil formentlig betyde at Chevrolet nu har forpligtet sig til at levere motorer til ikke mindre end 11 biler, og med muligheden for at et eller flere teams kommer til.

Hvis man kikker på det ud fra et strategisk synspunkt, så har Chevrolet nu formået at sætte sig tungt på mange af Indycar seriens bedste team, men det betyder samtidig også at der indirekte er lagt et pres på Chevrolet som skal konkurrere med både Honda og Lotus.

Sædder

Læs mere om:
  • Ed Carpenter
  • Indianapolis Motor Speedway
  •