Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Daytona blev endnu en gang en skuffelse for Jan Magnussen

Grand Am 
30/01/12 

Heller ikke i ottende forsøg skulle det lykkes for Jan Magnussen, at vinde den amerikanske langdistanceklassiker, 24 timers løbet på Daytona. I årets 50 års jubilæumsudgave stillede Jan Magnussen til start i en helt ny Corvette Daytona Prototype for Spirit of Daytona Racing, sammen med de øvrige Corvette fabrikskørere Antonio Garcia, Oliver Gavin og Richard Westbrook. Teamet så på forhånd ud til, at være et godt bud på en generel vinder af løbet, men sådan udviklede det sig desværre ikke.
 


(Foto: Jan Kaiser)

Da løbet blev flaget i gang lørdag eftermiddag, var det foran det største publikum i mange år. Billetter til inderkredsen var udsolgt og tilskuerpladserne rundt om den traditionsrige bane var godt fyldte. Desværre for Jan Magnussen og holdkammeraterne, var deres rolle i løbet hurtigt udspillet. Da Jan Magnussen kom bag rattet i Corvetten, var bilen faldet tilbage fra startplaceringen som nummer fem til en ottendeplads. Jan Magnussen fik dog med flot kørsel bragt bilen op på andenpladsen, inden en voldsom vibration kostede sekunder hver eneste omgang og bilen faldt tilbage i feltet. Oliver Gavin havde kortvarigt bilen i føring i sit stint, men faldt også tilbage med vibrationer. Vibrationerne fortsatte til ud på natten, men netop som bilen var begyndt at blive bedre, kostede et problem med gearkassen et længere besøg i garagen og dermed faldt teamet 14 omgange tilbage i forhold til den førende bil.


(Foto: Jan Kaiser)

Da løbet blev flaget af sent søndag aften dansk tid, var det med en skuffende ottendeplads til Jan Magnussen og Sprit of Daytona Racing. Løbet blev vundet med en margen på kun fem sekunder mellem de to første biler, blandt andet efter at den senere vinder NASCAR køreren Allmendinger og Tom Kristensens teamkammerat fra Audi på Le Mans, Allan McNish, havde kæmpet skærm mod skærm på ovaldelen med under to timer tilbage af løbet, dog uden at nogle af bilerne blev skadet.

”Vi havde allerede fra start et problem med en kraftig vibration i bilen, som blev værre mod slutningen af ens stint. Bilen var helt anderledes end den havde været under træning og test, og vi havde slet ikke den balance i bilen, som man skal have for virkelig at kunne presse. Men efterhånden som løbet skred frem, blev bilen bedre. Ud på natten var bilen god, men så fik vi et problem med gearkassen, der definitivt satte os ud af kampen om sejren. Skal jeg være realistisk, så havde vi nok ikke haft muligheden for at kæmpe med om sejren. Løbet blev igen i år afgjort i en kamp om sekunder og vi kunne ikke helt matche de omgangstider de hurtigste biler kunne køre. Så modsat de sidste seks år, så sidder jeg ikke med fornemmelsen af, at vi skulle have vundet løbet, men det betyder ikke, at jeg ikke er skuffet lige nu. Vi havde håbet på så meget mere, og troede på forhånd, vi kunne være med til at kæmpe om sejren, og så er det selvfølgelig bittert, slet ikke at have præsteret det vi havde forventet”.


(Foto: Jan Kaiser)


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 28/01/12 - Daytona - Grand Am
  •