Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Jan Magnussens Corvette starter fra femte position på Daytona

Grand Am 
27/01/12 

Jan Magnussens spanske holdkammerat Antonio Garcia kvalificerede den nye Corvette Prototype, de kører for Spirit of Daytona Racing, på femte pladsen, da der sent torsdag aften dansk tid blev kørt kvalifikation til weekendens 24 timers løb på Daytona.
 

Bilen, som de to deler med deres Corvette holdkammerater Oliver Gavin og Richard Westbrook, debuterer ved løbet på Daytona, men dette til trods, har den i alle træninger vist sig, at høre til i den hurtigste del af feltet. Med femtepladsen har Jan Magnussen et rigtig godt udgangspunkt, når han for ottende gang skal forsøge at vinde det amerikanske modstykke til 24 timers løbet på Le Mans.

”Vi er godt tilfredse med femte pladsen” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Garcia fortalte efterfølgende, at han kunne have kørt hurtigere, men på den omgang, hvor dækkene var bedst, lavede han en fejl under nedbremsning til chikanen på baglangsiden. Derefter var dækkene ikke længere gode nok til, at kunne køre med om pole position, men vi er kun et halvt sekund efter den hurtigste, så det er absolut godkendt. Vi har en bil, som virker god til løbet og det er klart det vigtigste”.

Efter kvalifikationen udspillede der sig et mindre drama, da bilen var tæt på at blive diskvalificeret fra kvalifikationen. Dermed skulle Jan Magnussen og holdkammeraterne være startet bagerst, når den 50. udgave af det amerikanske langdistanceløb bliver sat i gang lørdag kl. 15.30 lokal tid. Frihøjden på bilen overholdt ikke reglementet, men heldigvis kunne teamet bevise, at det kun var en del af bunden på bilen, der havde revet sig løst under kvalifikationen og dermed fik Spirit of Daytona Racing lov at beholde deres femteplads.


(Foto: Jan Kaiser)


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 28/01/12 - Daytona - Grand Am
  •