Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Toyota LMP1 er på banen

Le Mans 
20/01/12 

Le MansToyotas nye LMP1 hybrid-Benzin bil er i sidste uge blevet set på HTTT Paul Ricard. Hvor der blev gennemført en hemmelig test, uden adgang for andre end Toyota folk. Ved denne test var det Alexander Wurz, Nicolas Lapierre og Kazuki Nakajima der kørte den nye bil.
 

Denne bil præsenteres officielt i næste uge, og set i lyset af at Peugeot har valgt at trække sig fra sporten, bliver denne Toyota ikke mindre interessant.

Toyota LMP1’eren uden navn er en lukket bil som Audi R18, og motoren er en 3.4 liter V8 uden turbo. Hertil er der en EL-del som vi endnu ikke er vidne om hvordan Toyota har løst, men det bliver formodentligt kendt stof efter præsentationen i næste uge.

Udfra billederne i det franske Auto Hebdo, bliver den nye Toyota en flot racer, men ikke noget banebrydende design, til gengæld er der noget der tyder på, at vi på tekniksiden vil blive vidne til en noget anderledes racerbil end vi er vant til.

Det forlyder lige at bilen der testes med kan aflevere power fra den elektriske del af motoren, enten til for eller baghjul. Dette set-up er ikke tilladt når bilen benyttes til race. Systemet er formodentligt lavet sådan fordi Toyota ønsker at afprøve, hvor det giver bedst mening for dem at aflevere de ekstra kræfter.

Meget tyder på at denne Toyota LMP1 bliver en meget spændende racerbil, og lad os håbe på at den også er hurtig, så der kommer en reel fight i LMP1 klassen.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Alexander Wurz
  • Kazuki Nakajima
  • Nicolas Lapierre
  • Paul Ricard
  •