Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Russiske Lukoil bliver i WTCC

WTCC 
20/01/12 

Tilmeldings perioden for WTCC er i øjeblikket åbent og flere og flere kommer på listen. Det er netop blevet bekræftet at Lukoil teamet fortsætter i World Touring Car Championship igen i den kommende sæson
 

Teamet deltog sidste år med to SEAT biler og det vil man forsætte med igen i år. Der bliver faktisk meget få ændringer fra sidste år til i år. Det bliver igen i år, 2009 mesteren, Gabriele Tarquini og den unge Russer Alexey Dudukalo, der kommer til at sidde bag rattet af teamets SEAT biler.

Den største ændring indtil videre vil være en ny opdateret 1,6 liter turbo motor i begge biler. Motoren er stort set færdig udviklet og bliver om kort tid homologeret af SEAT.

”Jeg er glad for at Lukoil har bekræftet mig som en af teamets kørere og jeg er også stolt over at de har udnævnt mig til at coache en af Ruslands næste racerkørere. Nu ser jeg frem til den nye sæson. Vi vil igen i år køre med ’den gamle SEAT’, men jeg forventer mig meget af den nye motor. Jeg tror at bilen samlet set, bliver en meget stærkere pakke, så vi kan kæmpe med Chevrolet bilerne” fortalte Gabriele Tarquini.

Alexey Dudukalo tilføjer: ”Sidste år var vores største problem motoren, som ikke havde kræfter nok og ikke var pålidelig nok, sammenlignet med vores konkurrenter. I år vil vi ikke have dette problem, og så kan vi samtidig regne med bedre ekspertise og teknisk støtte”

Opdatering af bilerne er i fuld gang på teamets værksted, hvor man også planlægger de første test kilometer i starten af februar.

Teamchefen Evgeiy Malinovskiy havde også et par ord at sige midt i travlheden. ”Jeg er glad for at Tarquini har valgt at forsætte i vores team. Han er meget professionel og er fokuseret på sejr. Hans erfaring vil hjælpe os til at blive et stærkere team. 2012 sæsonen er også meget vigtig for Dudukalo, han har vundet mange titler i Rusland, men har manglet erfaring på dette niveau. Nu forventer vi mere konstante resultater fra ham”.

Der udover nåede teamchef Evgeniy Malinovskiy lige at sige at WTCC er en perfekt platform for Lukoil at vise sit navn og medbringe firmaets partnere.

Selch

Læs mere om:
  • Alexey Dudukalo
  • Gabriele Tarquini
  • Lukoil Racing Team
  •