Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

JRM Racing tager det store spring

FIA WEC 
16/01/12 

World Endurance ChampionshipJRM Racing der vandt FIA GT1 verdensmesterskabet i 2011 i Nissan GT-R, tager et meget stort spring med deres indsats i år.
Udover at skifte klasse så skifter man også billeverandør. I år vil man deltage i den nye FIA World Endurance Championship og ovenikøbet i LMP1 klassen. Man skifter også mærket ud fra Nissan til Acura - nu HPD.
 

Acura navnet bliver af Honda ikke længere brugt når det drejer sig deltagelsen i sportscar racing. Det er faktisk et par år siden at man ændrede navnet til HPD som står for Honda Performance Development.

JRM Racing blev faktisk etableret under navnet Sumo Power i 2010 og har deltaget i GT racing under dette navn. Det er slut med at deltage i FIA GT1 mesterskabet, men bibeholder samarbejdet med Nissan i FIA GT3 mesterskabet.

JRM Racing vil i 2012 deltage i det nye FIA WEC mesterskab i LMP1 klassen, hvor teamet vil anvende HPD ARX-03a bilen i de 8 løb i den nye klasse og naturligvis med Hondas efterhånden meget berømmede 3,5 L V8 motor. Deltagelsen starter i forbindelse med det kombinerede løb på Sebring banen i Florida, hvor måde ALMS og WEC sæsonen 2012 skydes igang i marts måned.

Siden det blev meddelt at JRM Racing vil skifte til WEC og LMP1 klassen, har nysgerrigheden omkring kørerne til bilen, været ret stor. Og lad os afsløre at kørersammensætningen kommer til at bestå af 2 veteraner indenfor sportscar racing samt en mere uerfaren for denne type biler, men tilgengæld med formel erfaring.

Det er David Brabham som er rykket med op fra GT1 klassen i sidste sæson, og som i flere år blandt andet har kørt i LMP1 og LMP2 for Highcroft Racing. Highcroft Racing har i år droppet deltagelsen i decideret race, og er i stedet involveret i det meget omtalte DeltaWing projekt.

Peter Dumbrecht er den anden af kørerne i teamet. Han har også mange års erfaring fra sportscar racing og kørte ligesom David Brabham i sidste sæson i FIA GT1 mesterskabet for netop JRM Racing.

Sidste kører som man har offentliggjort er Karun Chandhok, for hvem det ikke er lykkedes at finde et sæde i Formel 1 i denne sæson. Han har i stedet sagt ja til denne enestående mulighed for at komme ud at køre i kompetente racerbiler.

Dons

Læs mere om:
  • David Brabham
  • Karun Chandhok
  • Peter Dumbreck
  • Sumo Motorsport
  •