Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

VW gør sig klar til WRC sæsonen 2012

WRC 
14/01/12 

World Rally ChampionshipVW Motorsport skal i 2012 deltage i deres første fulde sæson i WRC serien det bliver dog forsat med Skoda Fabia S2000 biler man stiller til start i.
Parallelt med denne indsats forsætter udviklingen af deres VW Polo R WRC bil til 2013 sæsonen.
VW Motorsport stiller til start i SWRC klassen med deres nye top køre Sebastien Ogier og i bil nr. to det Hollandske talent Kevin Abbring.
 

"Efter Sebastien Ogier´s imponerende sejr i december som en Volkswagen-fabrik køre i Race of Champions ser vi meget frem til endelig at starte vores første rally, "siger Volkswagen Motorsport direktør Kris Nissen. 'Monte' er moren til alle rallyer i almindelighed, og gør det til et godt sted for denne premiere. Med sine foranderlige betingelser af asfalt, is og sne, er det et af de mest udfordrende rallyer på kalenderen. Selv om vi ikke konkurrerer om mesterskabes point i denne sæson, vil vi naturligvis give vores bedste i hvert løb. "


(Foto: VW Motorsport)

"Monte er en legende og et meget specielt rally," siger Sebastian, som sluttede sidste års WRC på tredjepladsen. "Jeg er glad for at se den igen på WRC kalenderen, og om at være i stand til at bestride mit første rally der med Volkswagen team. For os, vil året primære mål være erfaringsopsamling og samtidig udvikle Polo, for at kunne konkurrere, med en stærk og konkurrencedygtig pakke i 2013. "


Sebastian Ogie og Julien Ingrassia
(Foto: VW Motorsport)

Udover Sebastian Ogier, som vil deltage i alle løbende i 2012, vil anden bilen se forskellige kører, som WV-Motorsport vil afprøve i løbet af sæsonen, som sagt vil Kevin Abbring køre det første løb, men også Nordmanden Andreas Mikkelsen, er med i truppen, han stiller til start i Rally Sverige ved siden af Sebastian Ogier.


Andreas Mikkelsen
(Foto: VW Motorsport)

Andreas Mikkelsen var også med VW Motorsport sidste år i Rally Finland, ved siden af hans deltagelse i IRC Serien for Skoda UK, hvor han sidste år vandt IRC Mesterskabet. Andreas vil i 2012 forsøge at forsvare hans mesterskab sammen med Skoda UK igen.

Per Flemming Rasmussen
Rasmotorsport.com

Læs mere om:
  • Sebastien Ogier
  • Monte Carlo
  • 22/01/12 - Monte Carlo - WRC
  •