Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

James Hinchcliffe har skrevet kontrakt med Andretti Autosport

IndyCar
Series  

13/01/12 

Efter julen og det netop overståede nytår, er der for alvor begyndt at ske noget i den amerikanske IndyCar serie. I mandags kunne vi berette, at Alex Tagliani skal køre for Brian Herta motorsport i den kommende sæson. Sent tirsdag var det så Andretti Autosport, som kunne offentliggøre, at de har indgået en etårig kontrakt med den canadiske kører, James Hinchcliffe, som sidste år kørte for Newman/Hass teamet. Et team som ikke vil deltage i dette års mesterskab.
 

Den 25 årige canadier skal køre den racer, som er sponsoreret af en af verdens største web udbydere, firmaet ”Go Daddy”. James Hinchcliffe skal således køre i den meget kendte lysegrønne bemaling, som tidligere har været har med til at kendetegne Indycar seriens mest kendte kvindelige kører, Danica Patrick, som tilsyneladende nu forlader Andretti familien og deres team.

James Hinchcliffe begyndte, som så mange andre, sin karriere i Go Kart og canadieren har vundet en del titler, så som TKC Junior Rotax Class Karting Championship, Junior Rotax Canada Cup og TKC Winter Series Championship med flere følgende titler i både Canada og USA. Set med danske øjne siger det måske ikke så meget, men de mindre serier på det Nord- og Sydamerikanske kontinent udgør et fundament på vejen mod toppen af amerikansk motorsport.

I 2009 fik Hinchcliffe sin debut i Indycar seriens junior klasse, Firestone Indy Lights Series. Firestone Indy Lights serie udgør et væsentligt rekrutteringsgrundlag for Indycar serien og er selvsagt et vigtigt udstillingsvindue for unge talenter som artiklens hovedperson. Det store gennembrud for James Hinchcliffe kom allerede året senere, hvor canadieren sluttede serien på en fornem andenplads.

Det bør for en god ordens skyld nævnes, at James Hinchcliffe ikke var Andretti Autosport første valg. Andretti Teamet havde oprindeligt skrevet kontrakt med den dobbelte Indy 500 vinder, Dan Wheldon. Dan Wheldon mistede imidlertid livet under finale løbet på Las Vegas Motor Speedway i oktober sidste år, kun få timer efter han havde underskrevet kontrakten med Andretti Autosport.

Den unge canadier er født og opvokset i Toronto og blev ledig på markedet efter at Newman/Hass Racing besluttede at kaste håndklædet i ringen på grund af manglende finansiering forud for denne sæson.

Andretti's team har i forvejen to andre kørere i stalden. Der er her tale om Marco Andretti, som er flasket op i amerikansk motorsport og amerikaneren Ryan Hunter. Der er stadig en mulighed for at teamet vil finde en kører til teamets fjerde bil, men denne mulighed står stadig åben. Teamets ledelse har dog bebudet, at hvis pladsen skal besættes, skal der være tale om en etableret kører.

Sædder

Læs mere om:
  • James Hinchcliffe
  • Andretti Autosport
  •