Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

2 x Borum til 24H Dubai

24 Hours 
07/01/12 

De to danske racerkørere Niels og Jakob Borum er så småt ved at gøre sig klar til 24H Dubai, hvor de sammen med Thomas Raldorf og to thailandske kørere, skal køre for The Pizza Company Racing Team i en Honda Integra DC-5. Til løbet er tilmeldt ca. 80 biler, og de to Borum’er bliver sammen med Thomas Raldorf de eneste danske kørere i feltet, ud over Nicki Thiim, der skal køre for Attempto Racing i en Porsche 997 GT 3
 

”Jeg glæder mig meget til at komme til Dubai igen”, udtaler Niels Borum, der de seneste år udelukkende har kørt langdistanceløb på Nurburgring, både 4 og 6 timers VLN og RCN løb, og senest det legendariske og krævende 24 timers løb på Nordsløjfen i juni 2011.

”Jeg deltog i 24H Dubai i januar 2009 sammen med Stefan Kaas Racing i en af vores Mini Challenge biler, og det var mit første udenlandske langdistanceløb overhovedet. Vi var blandt de første danskere, der kørte 24 timers løbet i Dubai og var i øvrigt rene rookies og jeg husker stadig at jeg på pressemødet skulle fortælle, hvorfor vi synes det var sjovt at deltage i et løb så langt fra Danmark. Det var lige under Muhammed krisen, og jeg tænkte at jeg nok hellere helt upolitisk måtte rose banen og ikke mindst det gode vejr. Særligt sidstnævnte synes de arabiske baneejere var ganske morsomt, da de jo ikke var vant til andet.”, fortsætter Niels Borum.

Jakob og Niels er, selvom de har samme efternavn, ikke dem bekendt i familie med hinanden, og det er en ren tilfældighed, at de to efternavns brødre skal køre i samme bil.

Jakob Borum er kendt med Honda, da han selv er mangeårig deltager i en lignende bil i den danske Special Saloon serie, og han udtaler: ”Jeg glæder mig også meget til løbet, og selv om det er meget anderledes end et sprintløb, så har jeg så tilpas mange år på bagen i motorsport, at jeg nok skal give den fuld gas, når jeg først kommer på banen og det går løs. Jeg har også taget hele mit team af mekanikere med, samt vores programør. De er jo vant til at skrue i Honda, så vi mener at vi sammen med Thomas Raldorf’s tekniske team fra Thailand er klar til at få sat bilen op til løbet.”

Også Niels Borum har taget en kompetent tekniker med, nemlig Thomas Emmerling fra Tyskland, der har mangeårig erfaring i langdistanceløb på Nurburgring, og bl.a. er teknisk chef for et Honda team med flere biler, ligesom han har været på holdet hos Team Fernbacher, hvor bl.a. den danske Allan Simonsen har kørt i en årrække. ”Thomas har hjulpet mig meget omkring vores set up på Nurburgring, hvor vi i år regner med at deltage i en BMW M3 i flere af VLN løbene og 24 timers løbet i maj i år, og jeg er sikker på, at han bliver en kapacitet i Dubai også”, siger Niels Borum.

Både Jakob, Niels og Thomas er enige om, at det først og fremmest gælder om at holde bilen kørende under løbet, og undgå tidskrævende uheld. ”Der kan ske utroligt meget uventet under et 24 timers løb og det nytter ikke noget at presse bilen og kørerne til det yderste, hvis det betyder uheld og lange pitstop, så hellere køre konstant og stabilt”, udtaler Thomas Raldorf. ”


2 X Borum til 24H Dubai.

"Vi ved at vi får kamp til stregen og selvfølgelig kører vi efter en topplacering i klassen, men gå ud på forhånd og sige at man vinder, er nok noget at det dummeste man kan gøre i et 24 timers løb, hvor omtanke, strategi og kløgt og lidt ydmyghed vægter højere end at sætte den hurtigste omgangstid”, afslutter Niels Borum.

Motors TV sender live fra dele af løbet, ligesom arrangørerne Creventic under løbet har live reportage på deres hjemmeside www.24hseries.com.

Borum


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Niels Borum
  • Thomas Raldorf
  • Dubai
  • 14/01/12 - Dubai - 24 Hours
  •