Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Dyson tester ung chauffør

ALMS 
29/12/11 

American Le Mans SeriesDen 18 årige Ricardo Vera har været ude og teste Dyson Lola-Mazda LMP1. Testen er en præmie fordi han har vundet Cooper Tire Prototype Lites championship 2011 I USA.
Testen foregik på Sebring International Raceway, hvilket jo ikke er den letteste bane at køre, blandt andet på grunde af den meget ujævne belægning som er på start/mål langsiden.
 

Prototype Lites championship er en sportscar begynder klasse i USA, hvor man enten deltager i Lites 1, i en Élan DP02 chassis, med en 230 heskræfter 2.0L Mazda MZR motor eller i Lites 2, hvor man køre en West WX10 eller WR1000 chassis med en Kawasaki ZX10R motor.

Testen foregik den 20. december og Vera kørte i alt 35 omgange i bilen. 10 omgange om formiddagen og 25 omgange om eftermiddagen, og i slutningen af den sidste session viste den unge sydamerikaner at han har potentiale til international sportscar racing.

Chris Dyson var positivt overrasket over hvor hurtig Vera vænnede sig til LMP1 raceren, og der er bestemt potentiale i ham, sagde han efter testen.

Brian Alder var sammen med Ricardo Vera ved denne test. Brian Alder var manager for Vera’s team. Nu har Alder og Vera indgået i et samarbejde om at lave et LMPC team som skal køre i American Le Mans Series, og på den baggrund var denne test også vigtig.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Dyson Racing
  •