Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

”Jeg vil køre mod Jan og Casper”

DTC 
16/12/11 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipNår Danish Thundersport Championship til april buldrer i gang på FDM Jyllandsringen, håber et af dansk bilsports største talenter at være med i feltet.
Det er Michael Christensen, Karlslunde, som i de seneste fire år udelukkende har kørt race i udlandet i internationale formelklasser.
 

”Jeg kunne også godt tænkte mig at komme ud at køre mod Jan Magnussen, Casper Elgaard og nogle af de andre danske topkørere i DTC-serien,” siger Michael Christensen. ”Det sidste løb, jeg har kørt herhjemme har faktisk været i gokart, og ellers har jeg kun været på Padborg Park, da jeg skulle tage min banelicens og siden teste en sportsvogn.”


Michael Christensen arbejder på at deltage i næste års Danish Thundersport Championship
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det er netop det at køre på de danske baner foran et dansk publikum, der trækker for køreren, som i 2009 blev kåret som Årets Bilsportskører. Hans bilkarriere har været centreret om dels Formel BMW Europe-serien, dels GP3-mesterskabet, der har været på programmet ved mange Formel 1 Grand Prixer.

”En af grundene til, at DTC kunne være interessant for mig, er, at jeg ikke er særlig kendt i Danmark, og det vil kunne gøre nemmere for mig at få en god international karriere, hvis jeg kunne blive mere synlig herhjemme,” siger Michael Christensen. ”Det vil være godt at komme ud at køre foran et dansk publikum, for jeg tror, at det vil blive nemmere for mig at finde fremtidige samarbejdspartnere i forbindelse med danske løb i stedet for udenlandske løb, hvor ikke så mange danskere ser mig.”


Det er biler som disse, at Michael Christensen håber at kunne køre i 2012
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

I Danish Thundersport Championship skal der køres med store standardvogne med voldsomme amerikanermotorer, og på papiret er det en noget anderledes biltype end det, Michael Christensen hidtil har været vant til.

”Det er lidt en anden verden, men i bund og grund er det bare et spørgsmål om at køre hurtigt,” slår han fast. ”Jeg har kørt nogle løb i en Dodge Viper i Tyskland sidste år, men det var bare en anden racerbil. Der var nogle ting, som man skulle gøre anderledes, men det kommer man også ud for i en formelvogn.”
”Som jeg ser det, er det bare at omstille sig til balancen i bilen. Jeg synes, at det er spændende med DTC-bilerne, at det er mere intenst, at man kan køre meget tæt, og at der ikke sker det helt store, hvis man skulle komme til at røre hinanden. De er nok det, der bliver sværest at vænne sig til.”

På vegne af DTC Motorsport A/S
c/o FDM Jyllandsringen
Skellerupvej 38
8600 Silkeborg

Morten AlstrupLæs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Thunder og Camaro kalenderen komplet
  •