Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Casper starter eget team - Elgaard-Motorsport

DTC 
13/12/11 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipCasper Elgaard - kører og teamchef
Nu er det en realitet og officielt. En af Danmarks mest succesfulde racerkører, Casper Elgaard, starter sit eget team op. Det kommer til at hedde Elgaard-Motorsport og den fire-dobbelte DTC-vinder er klar med sit team i sæsonen 2012.
"Det bliver et team med to eller tre biler", oplyser Casper Elgaard. "Jeg skal selve køre den ene af dem og er lige for tiden i gang med at tale med potentielle kørere til de eventuelt andre to biler."
 

Elgaard-Motorsport vil være en del af den nye DTC-klasse i Danmark i næste sæson. "DTC står så ikke længere for Danish Touringcar Championship, men for Danish Thundersport Championship, Danmarks nye topklasse indenfor motorsport", fortæller Elgaard. "Man bruger dog fortsat navnet DTC, da det er kendt i Danmark"

Bilerne i den nye klasse vil være amerikansk byggede rørrammechassiser med en stor V8-motor. "Klassen vil være baseret på Camaro Cup fra Sverige", siger Elgaard. Her er både motor og karrosseri. Først fra sæsonen 2013 vil der være mulighed for at køre med forskellige karosserier". Til den tid kan Elgaard forestille sig Ford Mustang-karosserier.

Med det er fremtidsmusik. Lige nu planlægger Elgaard sæsonen 2012 og han mener, at den nye DTC har det "helt rigtige koncept". Elgaard siger. "Der er både plusser og minuser ved det, at alle biler er ens, men for Danmark er det her det helt rigtige. Vi kommer til at se store flotte racerbiler med masser af power. De ser godt ud og lyder fedt. Desuden koster de mindre end det en DTC-bil hidtil har gjort. På den måde er det igen mere attraktiv for sponsorer og vi kan tilbyde bedre pakker i tider, hvor sponsorater ikke har været på banen lige som før."


Casper Elgaard.
(Foto: CHJ Management)

Casper Elgaard glæder sig i hvert fald til en ny sæson og har store ambitioner. "Helt klart, jeg glæder mig til at køre i Danmark igen og være med til at bygge det her op. Jeg glæder mig til at bringe mine egne ideer ud i verden. Jeg har haft en masse ideer om, hvordan et hold skal se ud, en VIP-afdeling og alt andet hvad der hører til. Min drøm er det at skabe et team, hvor man med tiden og ved hjælp af sponsorer, kan danne et grundlag for unge kørere, så de har muligheden til at klare sig først i Danmark og senere måske i andre klasser i Europa. Det har de selv ofte ikke midlerne til. Men jeg vil hjælpe dem, så de er klar til at tage over efter Tom Kristensen, Jan Magnussen, Jason Watts eller mig selv. Hvis vi stiller vores styrthjelm på hylden, så skal den næste generation være klar."

Den 33-årige Elgaard siger, at projektet er et første skridt på vej til en karriere nummer to, men han understreger også, at han er langt fra at slutte som kører. "Jeg håber at jeg stadig har en masse gode år tilbage som kører og jeg har ikke skabt det her team for at stoppe. Men jeg håber at jeg kan tilbringe resten af livet i motorsporten, hvis ikke som kører, så måske som teamchef. Så ja, på lang sigt er det et første skridt til en ny karriere."

Sæsonen 2012 begynder i slutningen af April.

CHJ Management


Camaro Cup 2012 kalenderen
Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  •