Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Audi imponerer i første Rolex Series test

Grand Am 
09/12/11 

Ifølge de officielle Grand Am pressemeddelelser var der flere ”ihh” og ”åhh”, da ”Auto Sport Customer Racing of Germany” testede den nye Audi R8 Grand Am for første gang i USA!
Audi'en var, til lejligheden dekoreret, meget passende i red/white/blue US-design. Men dekoration gør det ikke alene og vanen tro, når noget kommer fra Audi, imponerede bilen i to-dages testen.
 


Foto: Grand AM via Twitter

Frank Stippler testede bilen begge dage og var som resten af test-teamet meget tilfreds. Frank Stippler har et enkelt Daytona 24 Hours på CV'et. Tilbage i 2008 kørte han for Farnbacher Loles Racing.

Romolo Liebchen, chef for customer racing afdelingen:” Det er helt nyt for os, det er første gang nogensinde for en Audi racer på Daytona. Vi har fået en masse vigtige informationer fra vores samarbejdspartner Bilstein (støddæmpere) og andre af vores partnere. Vi testede tidligere set-up på Paul Richard banen i Sydfrankrig. Det ser ud til, at vi er på rette vej.
For mig har ”Rolex 24 Hours” altid været en drøm og et af Endurance sportens vigtigste løb. Jeg var her første gang i 1999. Jeg sagde, at vi (Audi) ville deltage på et eller andet tidspunkt og at vi kommer for at vinde løbet. Vi vinder måske ikke i 2012, men vi vil vinde!”

R8'eren ankom i sidste øjeblik til testen. Faktisk så sent, at team'ets mekanikere lavede de sidste justeringer på parkeringspladsen på det hotel i nærheden af banen, hvor Audi havde booket sig ind!
Det skulle vise sig at være guld værd. Bilen var klar til test næste dag, for øjnene af flere potentielle ”købere”/ interesserede teams!

Stephen Hooks, APR teamejer: ”Der skrives Grand Am historie her med denne første test af den nye Audi. Jeg har brugt meget tid med vores tyske samarbejdspartnere. De arbejder med stabilitet og indsamler en masse data omkring de for dem ”ukendte” Continental dæk. Indtil videre er vi meget imponerende… bilen er meget stabil og holdbar og nu arbejdes der med speed'en og det går hurtigt fremad!”

Jeff Mishtawy, APR´s motorsportschef: ”Jeg kan næsten ikke vente med at arbejde med den nye Audi R8. Det er en fantastisk smuk bil og den bliver endnu smukkere når man ser den på Daytonas ”banks” (stejlkurver)”.

Endnu en imponeret ”tilskuer” er APR-køreren Ian Baas: ” Bilen er fantastisk på banen, den er smuk og den bliver med garanti en magtfaktor i 2012. Den har jo været meget succesfuld i forskellige mesterskaber og langdistanceløb i Europa og jeg tror på, at den vil være hurtig og kæmpe om sejren allerede i første forsøg!”

Audi R8´eren er bygget efter specifikationerne for Rolex Series, men Audi har ikke planer om selv at indsætte bilen i Rolex 24 Hours. Til gengæld er man klar med støtte og back-up til kunde-teams.

Romolo Liebchen: ” Det er min fornemmelse, at vi vil have to biler med i næste års 24 timers løb på Daytona. Vi støtter dem alt hvad vi kan i arbejdet på at opnå et så godt resultat som muligt!”

Them


Læs mere om:
  • Frank Stippler
  •