Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Brundle & Son

Le Mans 
09/12/11 

Le MansDen tidlige Formel 1-kører, Le Mans vinder og nuværende BBC-kommentator Martin Brundle, gør comeback på Le Mans i 2012.
Det er set før, berømte fædre som deler bil med deres håbefulde sønner på Le Mans.
Størst succes havde franskmændene Louis og Jean Louis Rosier som vandt Le Mans i 1950 i en Talbot-Lago T26.
 

Mario Andretti har forsøgt tre gange med sønnen Michael og den ene af gangene med nevøen John Andretti som tredjekører.
Derek Bell har delt bil med sønnen Justin og for et par år siden forsøgte den tidligere Formel 1 verdensmester og Champ Car vinder Nigel Mansell sig i selskab med sønnerne Leo og Greg. Specielt for Mansell-familien var løbet en kæmpeskuffelse, fatter Nigel kørte bilen af banen allerede i den første time.

Nu gøres der et nyt forsøg. Le Mans vinderen fra 1990 Martin Brundle (han delte Silk Cut Jaguar #3 med John Nielsen og amerikaneren Price Cobb) stiller op i LMP2 i en Greaves Motorsport-Nissan sammen med sønnen Alex. Greaves Motorsport vandt LMP2 klassen i dette års Le Mans og sluttede som nummer 8 generelt.
Martin Brundle som kørte sit hidtil sidste Le Mans i 2001 (Bentley) var med i Nissans store satsning i 1997 i med R390 GT1, desværre uden den større succes. Succes havde til gengæld en i Le Mans på det tidspunkt totalt ukendt dansker, som vandt den første af sine indtil videre 8 sejre det år… men det er jo en anden historie!


(Foto: Greaves Motorsport)

Alex Brundle er 21 og har i år deltaget i det europæiske Formel 2 mesterskab og var med i dette års Le Mans-test forud for selve løbet.

Alex Brundle:
”Jeg var vild med at med at køre på denne berømte bane under testkørslerne tidligere i år. Nu får jeg chancen for at køre hele Le Mans-serien (den europæiske) og det berømte 24 timers løb. Sideløbende fortsætter jeg i Formel-biler - det er rigtig godt for min karriere. Min far har mange gode minder fra Le Mans, pole position, ført løbet masser af gange, kørt for fabriksteams som Jaguar, Nissan og Toyota og ikke mindst sejrede han i 1991. Jeg vil gerne takke Nissan og Greaves Motorsport som gives os denne store mulighed for succes i verdens største løb!”

Martin Brundle:
”Jeg glæder mig meget til løbet i juni 2012. At deltage i Le Mans er stort, men at få mulighed for at dele en bil med min søn Alex gør det helt specielt. Det bliver et stort øjeblik, når jeg afleverer bilen til Alex…! Det bliver specielt. Målet for os er at vinde LMP2-klassen og slutte så langt fremme generelt, gerne i ”top 7” så vi forbedrer Greaves Motorsports flotte 8. plads i 2011. ”

Det er ikke nyt for Alex og Martin Brundle at ”dele bil”. De har kørt Lamborghini på Hockenheim, og vundet adskillige løb i Radical klassen.
Le Mans er selvfølgelig noget ganske andet og langt mere krævende en for elsempel Radical-løb. Begge er i fuld gang med at forberede sig til den store udfordring. Brundle senior i gang med hård fysisk træning og forbedrer sig hele tiden, overvåget Alex.

”Det er den omvendte verden nu i forhold til tidligere. Nu er det Alex der tjekker om jeg gør det ’rigtigt’ i træningscenteret, han er også hurtigere på banen end jeg. Men jeg føler mig stadig hurtig nok til at køre en LMP2 bil! Jeg har dog en masse erfaring og jeg kan hjælpe Alex med mange ting og lære ham en masse inden det går løs den 16. juni. Det er jo en meget lang og krævende bane, men Alex er fuldt ud klar over, at der skal ”leveres”… meget spiller ind, men det kræver stor koncentration og ikke mindst held!” - siger Brundle Sr.


(Foto: Greaves Motorsport)

”Løbet er selvfølgelig en del af min udvikling, vejen til en professionel karriere. Det er endnu en erfaring som skal gøres, men vores mål er at vinde. Jeg tager det meget seriøst, det har jeg meddelt min ’medkører’, som er villig til at hjælpe mig alt hvad han kan. Selvom han har opnået meget på Le Mans, ved han hvor meget det betyder for mig og hvor meget jeg vil gøre for et godt resultat. Jeg ved han vil gøre det samme” - slutter Alex Brundle.

Them

Læs mere om:
  • Alex Brundle
  • Greaves Motorsport
  • Le Mans
  • 17/06/12 - Le Mans - Le Mans
  •