Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

To dages test på Daytona afsluttet

Grand Am 
08/12/11 

Tirsdag og onsdag i denne uge testede nogle af deltagerne i Grand AM mesterskabet på Daytona International Speedway i Florida. Testdagene var den første optakt til "The 50th Anniversary Rolex 24 at Daytona" der løber af stablen den 28. og 29. januar 2012.
Samtidig var disse testdage de første for en række helt nye biler i Grand AM klassen, biler som foreksempel den nye Chevrolet Corvette Daytona Prototype, samt GT bilerne Audi R8 Grand Am, Ferrari 458 Italia Grand AM og Dodge Viper Competition Coupé.
 

Tirsdag
Dagen bød på debut for AIM Autosport, Risi Competizione og Extreme Speed Motorsports teamne med de nye Ferrari 458 Italia Grand AM racere, modellen er nok den af de nye biler i GT klassen som bevågenhed omkring.

Audi fabrikskøreren Frank Stippler kørte de første omgange i Audi R8 Grand Am'en, for at få den kørt ind på Daytona banen.

Men det var ingen af disse nye biler der satte dagens hurtigste GT tid, den ære tilfaldt Spencer Pumpelly der kørte i den ene af The Racers Group (TRG) teamets Porsche GT3 (#63) racere, den uofficielt hurtigste tid lød på 1:49,437.
The Racers Group (TRG) teamet er klart største team til 24-timers løbet, de stiller til start med hele fem Porsche GT3 racere.

Blandt Daytona Prototype racerne, var det specielt de nye Chevrolet Corvette Daytona Prototype racere der var i fokus, dem var der tre af på banen!
De to af dem kom fra Action Express Motorsports (#5 og #9) og den sidste fra Spirit of Daytona (#90).

Det var den første seriøse test for Corvetterne på Daytona, siden de blev præsenteret midt i sidste måned, og deres tider lå et par sekunder fra Daytona Prototype klassens hurtigste tid.
Hurtigste til blev sat af Felipe Nasr i #58 Porsche Riley raceren fra Action Express med tiden 1:41,286 - en imponerende indsat af den unge kører der netop er blevet kåret som 2011 mester i "British Formula 3 Championship" og som her fik sin sportscar debut!

Onsdag:
Efter at have været fraværende tirsdag, kom den første Dodge Viper Competition Coupé fra Racers Edge Motorsports på banen i dag, men den nåede kun at køre tre omgange før gearproblemer satte en stopper for løjerne!

De flestes øjne var nu nok rette mod en anden af GT bilerne, det var den ene af The Racers Group fem Porsche GT3 racere, hvor der var en 'gæstekører' bag rattet.
NASCAR køreren Michael Waltrip, der to gange har vundet det berømte Daytona 500 løb, testede i TRG's prosve, da hans eget team (AF Waltrip) ikke havde fået deres Ferrari racer klar til denne test!

Ligesom tirsdag var det TRG køreren Spencer Pumpelly der satte dagens hurtigste tid, den lød på 1:50,200 for en omgang i #66 Porsche GT3 raceren.

Den chilenske tidligere Formel 1 kører Eliseo Salazar, der ikke har kørt på Daytona siden 1999 hvor han sluttede på 5. pladsen i en Riley & Scott Ford fra Transatlantic Racing, testede i en af TRG's andre Porsche GT3 racere med henblik på at deltage i 24-timers løbet sidst i januar 2012.

I Daytona Prototype klassen fortsatte de to Corvetter fra Action Express Racing, sammen med den fra Spirit of Daytona, arbejdet med at få de nye racere indstillet til banen, desuden kom SunTrust Racing også med deres Corvette og dermed var fire af de fem nye biler på banen onsdag.
Hurtigst blandt den var Darren Law i #5 raceren fra Action Express Racing med tiden 1:41,687, en tid der kun var lige over et sekund langsommere end dagens hurtigste tid.

For anden dag i træk var det #58 raceren fra Action Express Racing der satte hurtigste tid, og igen var det med 19 årige brasilianer Felipe Luiz Nasr bag rattet af Porsche Riley raceren!
Felipe Luiz Nasr's omgangstid lød på 1:40,438, hvilket svarer til en gennemsnitsfart på over 207 km/t.

Der er endnu en uofficiel testdag for Grand AM deltagerne på Daytona International Speedway i år, det er mandag den 19. december, herefter er der pause indtil forberedelserne til "The 50th Anniversary Rolex 24 At Daytona" går i gang den 5. til 8. januar 2012 med den officielle test "The Roar Before the Rolex 24"!Læs mere om:
 • Darren Law
 • Frank Stippler
 • Luiz Felipe Nasr
 • Spirit of Daytona Racing
 • SunTrust Racing
 • TRG - The Racers Group
 • Daytona
 • 28/01/12 - Daytona - Grand Am
 • 2012 Grand-AM kalenderen
 • De første Corvette DP kørere på plads
 • I går præsenterede Chevrolet 2012 Corvette Daytona Prototype
 • Ronnie Bremer til 24-timers løb på Daytona
 • 'The Roar before the 24' vender tilbage i 2012
 •