Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Et amerikansk ikon takker af

IndyCar
Series  

02/12/11 

Newman/Haas Racing lukker
Et af USAs mest succesfulde team sig ud nu af motorsporten. Newman/Haas Racing kommer ikke til start i IndyCar serien i 2012 - årsagen er de finansielle udfordringer. Teamet var i denne sæson i stand til at køre Oriol Servia til en samlet 4. plads. Det blev det sidste store resultat. Newman/Haas Racing efterlader et stort hul i amerikansk formel-race.
 

Teamet blev oprettet i 1983 af Carl Haas og skuespilleren Paul Newman. Teamet fik en fantastisk start da de hentede den tidligere Formel 1-verdensmester Mario Andretti ind og det endte med titler. Siden kom der flere navne til - Michael Andretti kørte i farmads spor og hentede mesterskab i starten af 1990'erne inden de hentede Nigel Mansell fra Formel 1 og til at tage mesterskabet i 1993, året efter at han var blevet Formel 1-verdensmester. Teamet valgte at blive i CART-serien da der opstod borgerkrig i USA om formel-sporten. Det blev til flere mesterskaber, hvor de senere dominerede ChampCar som det siden blev omdøbt til. Her hentede de blandt andet fire titler i træk sammen med Sebastien Borudais.

Da ChampCar og IndyCar igen fandt sammen fulgte teamet med, men slet ikke med den samme succes som tidligere. I 2011 gik det lidt bedre, men de økonomiske forhold gør at 81-årige Carl Haas lukker med følgende udtalelse: "Det økonomiske klima gør det ikke længere muligt for Newman/Haas Racing at fortsætte i formel-race."

Et amerikansk ikon takker dermed af efter - Carl Haas kan som den sidste af grundlæggerne se tilbage på 8 mesterskaber og 107 sejre.

Benji

Læs mere om:
  • Nigel Mansell
  • Oriol Servia
  • Sébastien Bourdais
  • Newman/Haas Racing
  •