Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Martin Tomczyk stopper hos Audi

DTM 
21/11/11 

DTMAudi må se sig om efter en anden kører efter at Martin Tomczyk har meddelt at han ikke vil forlænge kontrakten med Audi.
Hvem der i stedet eventuelt står i spil og hvad Martin Tomczyk i stedet har besluttet sig for at vil lave, er der endnu ikke kommet noget konkret frem om.
 

En lille bombe sprang da Martin Tomczyk offentliggjorde sammen med Audi at han ikke længere vil køre for bilmærket i DTM.

Den nykårede DTM mester og prismodtager har valgt at forlade bilmærket med de 4 ringe i logoet efter 11 år. Hvad han i stedet vil lave er det intet meddelt noget om.


(Foto: Natascha Theisen)

Martin Tomczyk:
"Jeg har vundet mesterskabet efter 11 år sammen med Audi. Hele Audi Sport teamet og især Dr. Wolfgang Ulrich har altid stået bag i de mange år jeg har været hos Audi.
Jeg glad for at kunne betale tilbage ved at vinde mesterskabet i år sammen med Phoenix teamet. Men på trods af successen og efter en lang og moden overvejelse, har jeg valgt at sige ja tak til en ny udfordring.
Jeg vil endnu engang takke alle hos Audi Sport for de 11 år vi har haft sammen. Det har været nogen fantastiske år."


(Foto: Natascha Theisen)

Martin Tomczyk startede i DTM serien i 2001 som den dengang yngste kører i serien som 19 årig. Han startede ud for Team Abt Sportline i en Abt-Audi TT-R. I 2003 blev han tilknyttet Audi direkte siden kørt i Audis A4 racere. I 2006 vandt han den første af ialt 7 sejre og vandt som bekendt titlen i år.

Dr. Wolfgang Ulrich:
"Der skal ikke være nogen tvivl om at vi dybt beklager den beslutning som Martin har taget om at søge nye udfordringer. Jeg kan dog fuldt forstå at efter 11 år med op- og nedture at han har fået lyst til at prøve noget nyt, især efter at han nu efter mange forsøg endelig har vundet DTM titlen.
Personligt er jeg glad for at han i år virkelig har kunnet vise sine kritikere den tiltro som jeg hele tiden har haft til ham. Jeg kan for så vidt godt forstå at han betragtede sin overflytning til Phoenix teamet som en degradering. Det gav ham dog - som jeg håbede på - det kick der skulle til for at han fik ny motivation.
Jeg har altid nydt at arbejde sammen med Martin. Han er et fuldt ud professionelt menneske som jeg virkelig respekterer. Alt mulig held og lykke med fremtiden til ham."


(Foto: Natascha Theisen)

Audi forventer inden for de kommende uger at kunne præsentere deres kørere for 2012 sæsonen. Som det ser ud lige nu, er Mattias Ekström og Timo Scheider med hver 2 titler sikre på genvalg. Faktisk har der været en god bredde hos Audi i denne sæson. 8 af de 9 kørere der har kørt for Audi har været på podiet i år. Audi forventer indtil videre at stille med 7 biler i næste sæson i DTM serien.

Dons

Læs mere om:
  • Martin Tomczyk
  • Audi Sport Team Phoenix
  •